Foto: Publicitātes foto

Vadošais basketbola kluba "Jēkabpils" spēlētājs Rinalds Sirsniņš, ar kuru jūlija sākumā tika pagarināts līgums, ir gandarīts par palikšanu šajā komandā uz trešo gadu, norādot, ka tas liecina par vienības stabilitāti.

"Ja spēlētājs vienā klubā paliek tik ilgi, tas nozīmē stabilitāti – gan klubs ir apmierināts ar manu sniegumu, gan arī es esmu apmierināts ar kluba darbību," saka basketbolists. "Šī ir ilgstoša sadarbība, kas ir tiešām patīkama. Ne mirkli nešaubījos, palikt vai nepalikt Jēkabpilī."

Vērtējot pagājušās sezonas personīgos sasniegumus, Rinalds bija atturīgs, jo par svarīgākajiem uzskata komandas sasniegumus, taču atzina, ka tā bija rezultatīva: "Kopumā individuāli tā bija laba sezona, uzskatu, ka viena no labākajām, kas man ir bijusi. Protams, ir vēl pie kā strādāt!"

Runājot par nākamās sezonas mērķiem, basketbolists bija tiešs un konkrēts: "Kādus mērķus sezonai izvirzīs komandas vadība, tādus mēģināsim izcīnīt un piepildīt."

BK "Jēkabpils" galvenais treneris Edmunds Valeiko, raksturojot Rinaldu Sirsniņu, atzina, ka spēlētājam piemīt izteiktas līdera dotības: "Viņš ir līderis ne tikai laukumā, bet arī saskarsmē ar komandas biedriem". Kā galveno basketbolista dzinuli cīņā treneris min spītību: "Viņam nepatīk zaudēt un līdz ar to, viņš iet uz konkrētu mērķi katrā spēlē – uzvaru."

To, vai Rinalds arī nākamsezonu pildīs komandas kapteiņa pienākumus, Valeiko gan vēl nevarēja pateikt: "Šis "amats" ir atklāts. Kā kandidāts uz šiem pienākumiem Rinalds noteikti būs, šis jautājums būs jāizrunā komandā, kā viņi uz to skatīsies."

Pagājušajā sezonā Rinalds Sirsniņš Latvijas Basketbola līgā aizvadīja 39 spēles, laukumā pavadot vidēji 28 minūtes. BK "Jēkabpils" labā saspēles vadītājs vidēji guva 13,1 punktu, izcīnīja 3,7 atlēkušās bumbas un veica 5,3 rezultatīvas piespēles. Baltijas Basketbola līgā Sirsniņš aizvadīja 12 spēles, kur vidēji 26 spēles minūtēs guva 10,2 punktus, izcīnīja 3,8 atlēkušās bumbas, kā arī atdeva 4,8 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!