Foto: LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs prestižā Ziemeļamerikas medija ESPN apskatā tiek vērtēts kā viens no gaidāmā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta otrās kārtas labākajiem spēlētājiem.

Kārtējais NBA drafts norisināsies ceturtdien Bruklinā un ir diezgan lielas iespējas, ka tajā tiks izraudzīts arī 20 gadus vecais Kurucs, kurš ikdienā spēlē Spānijas granda Barselonas "Lassa" sistēmā. Turklāt basketbolists šajā draftā tiek uzskatīts par otru labāko ārzemju spēlētāju aiz slovēņa Lukas Dončiča.

ESPN veikuši analīzi, aplūkojot vairākus spēlētājus, kuri potenciāli tiks izraudzīti NBA drafta otrajā kārtā un kuriem var izveidoties gana veiksmīga karjera pasaules spēcīgākajā basketbola līgā.

Lai arī nupat aizvadītā sezona Kurucam nebija no tām veiksmīgākajām un pērn viņa izredzes tikt izraudzītam NBA draftā jau pirmajā kārtā tika vērtētas krietni augstāk, ESPN uzskata, ka Latvijas basketbolista izraudzīšanās komandām tik un tā būs gana vērtīgs ieguvums.

ESPN uzsver Kuruca garās rokas, kā arī to, ka basketbolists varētu būt ļoti noderīgs spēka uzbrucēja pozīcijā, ja vienība izvēlas spēlēt ar īsu sastāvu.

Tāpat Kuruca pārstāvji esot izmainījuši pašreizēja līguma nosacījumus, kas tagad basketbolista kontraktā ar Barselonas klubu paredz mazāku kontrakta izpirkumu, kas arī varētu būt pievilcīga situācija NBA vienībām.

"Tiesa, Kurucs ir zaudējis pārāk daudz laika, sēžot uz soliņa Barselonā," norāda ESPN. "Kurucam ir jākļūst spēcīgākam, lai varētu pastāvīgi tikt pie spēles laika. Viņš arī nav pats agresīvākais spēlētājs cīņā par atlēkušajām bumbām un viņam diez ko nepatīk kontakta cīņa. Kurucam arī jāuzlabo spēles izjūta, kā arī bumbas kontrole, jo viņš pārāk daudz paļaujas uz savu labo roku, un metiens no distances."

Tāpat ESPN norāda, ka komandas varētu satraukt Kuruca nestabilais sniegums, spēlējot "Lassa" otrajā komandā Spānijas pēc spēka otrajā spēcīgākajā līgā.

Kurucam gaidāmajā NBA draftā tiek paredzēta stabila vieta vismaz otrajā kārtā.

Kurucs 2014. gadā ar Latvijas U-16 izlasi kļuva par Eiropas kadetu vicečempionu, bet aizvadītajā sezonā "Lassa" galvenajā komandā viņš spēlēja ļoti maz, vairāk pārstāvot kluba otro vienību

ULEB Eirolīgā Latvijas basketbolists piedalījās četros mačos, savukārt Spānijas augstākajā līgā (ACB) piecos mačos viņš vidēji guva 2,8 punktus. Tikmēr pēc spēka Spānijas otrajā līgā Kurucs piedalījās 15 mačos, vidēji iemetot 10,6 punktus spēlē.

Savukārt aizvadītajā novembrī viņš debitēja Latvijas valstsvienībā, piedaloties 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs, laukumā dodoties trīs mačos, taču arī netiekot pie ievērojama spēles laika. Kurucs iekļauts izlases kandidātu sarakstā arī pirms jūnija beigās un jūlija sākumā gaidāmajām cīņā kvalifikācijas turnīrā.

Tāpat Kurucs ir iekļauts Latvijas U-20 izlases kandidātu sarakstā, solot palīdzēt komandai vasarā gaidāmajā Eiropas čempionātā B divīzijā jauniešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!