Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Klīvlendas "Cavaliers" noslēgusi līgumu ar saspēles vadītāju Deriku Rouzu, kurš pagājušajā sezonā bija Kristapa Porziņģa komandas biedrs Ņujorkas "Knicks" rindās, savukārt spēka uzbrucējs Po Gasols ticis pie jauna ilgtermiņa līguma ar Dāvja Bertāna pārstāvēto Sanantonio "Spurs".

Rouzs aizvadītajā sezonā 64 spēlēs vidēji guva 18,0 punktus, izcīnīja 3,8 atlēkušās bumbas un veica 4,4 rezultatīvas piespēles, bet "Knicks" komandai neizdevās parādīt saturīgu sniegumu.

Rouzs, kurš ir 2008. gada NBA drafta pirmais numurs, piekritis viena gada līgumam par minimālo atalgojumu 2,1 miljons dolāru. Pastāv iespēja, ka Rouzs būs "Cavaliers" komandas pamatsastāva spēlētājs, jo Kairijs Īrvings esot paziņojis par vēlmi pamest komandu.

Savukārt "Spurs" komandu turpinās pārstāvēt Po Gasols, kurš iepriekš izmantoja iespēju atteikties no pēdējā līguma gada, kura laikā viņš saņemtu 16,2 miljonus. Tagad viņš ar komandas vadību vienojies par trīs gadu līgumu, kura vērtībā ir 48 miljoni dolāru.

Aizvadītajā sezonā Gasols vidēji guva 12,4 punktus un izcīnīja 7,8 atlēkušās bumbas, bet savā 17 gadus ilgajā NBA karjerā viņš vidēji guvis 17,9 punktus un izcīnījis 9,4 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!