Foto: Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" saspēles vadītājs Deriks Rouzs pēc savas negaidītās pazušanas pirms mača ar Ņūorleānas "Pelicans" sniedzis komentāru par notikušo, uzsverot, ka viņam tajā brīdī vajadzēja būt kopā ar savu ģimeni Čikāgā.

Jau vēstīts, ka latvieša Kristapa Porziņģa komandas biedrs "Knicks" komandā Rouzs pirmdien pēc rīta treniņa negaidīti pazuda, neinformējot komandu, un nepiedalījās spēlē pret "Pelicans". Iespējams, tieši neziņa par Rouzu ietekmēja Ņujorkas basketbolistus, kas neizteiksmīgā cīņā piekāpās ar 96:110.

Rouzs neinformēja savas komandas vadību par došanos prom. Viņš ziņu par sevi deva tikai pēc spēles, aizbildinoties, ka notikušais saistīts ar viņa ģimeni. Kluba vadība centās ar viņu sazināties, tomēr viņš neatbildēja.

"Man vajadzēja doties pie savas ģimenes. Ar komandas vadību aprunājos pēc tam. Viņi mani saprata, kad es visu izskaidroju. Aprunājos ar viņiem vakar vakarā un šodien no rīta," skaidroja Rouzs. "Es tajā brīdī nevēlējos atbildēt uz zvaniem. Man vajadzēja atslodzi no pārējiem un būt pie savas mammas."

Pats Rouzs atzina, ka viņam vajadzēja paskaidrot komandai par savu došanos prom no Ņujorkas pirms spēles, bet tomēr tajā brīdī viņš pieņēmis šādu lēmumu. Tāpat saspēles vadītājs pauda cerību, ka komanda nepiespriedīs viņam diskvalifikāciju. Tomēr tiek ziņots, ka Rouzam, visticamāk, vajadzēs samaksāt naudas sodu.

Tomēr Ziemeļamerikas mediji uzskata, ka šīs incidents atspoguļo "Knicks" treneru un Rouza nesaprašanos savā starpā. Tiesa, abas puses to noliedz, taču šobrīd neizskatās, ka "Knicks" pagarinās līgumu ar Rouzu pēc šīs sezonas.

Pēc šīs sezonas Rouzs kļūs par neierobežoti brīvo aģentu un varēs izvēlēties pats komandu, kurā turpināt NBA karjeru. Šajā sezonā vidēji vienā spēlē viņš guvis 17,3 punktus, izdarījis 4,5 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 3,9 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!