Foto: AP/Scanpix

Brīvā aģenta statusā esošais saspēles vadītājs Deriks Rouzs, kurš iepriekšējā sezonā bija Kristapa Porziņģa komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Ņujorkas "Knicks", veic nopietnas sarunas ar vienu no līgas labākajām komandām Klīvlendas "Cavaliers", vēsta prestižais Ziemeļamerikas medijs ESPN.

Vēl mēneša sākumā tika vēstīts, ka Rouzs veic pārrunas ar Milvoki "Bucks" un Losandželosas "Clippers" komandām, tomēr tās nevainagojās ar līgumu, bet tagad 28 gadus vecais basketbolists mēģina vienoties ar pērnā gada NBA čempioni no Klīvlendas, kad aizvadītajā sezonā atkal spēlēja finālā, taču cieta neveiksmi pret Goldensteitas "Warriors".

Pēc ESPN rīcībā esošās informācijas "Cavaliers" bijušajam 2008. gada NBA drafta pirmajam numuram ir gatava piedāvāta viena gada līgumu par minimālo atalgojumu - 2,1 miljonu ASV dolāru (1,8 miljoniem eiro).

"Cavaliers" pamata saspēles vadītājs aizvadītajā sezonā bija Kairijs Ērvings.

Rouzs "Knicks" komandā pēc maiņas darījuma nonāca pērnā gada jūnijā, bet pēc šīs sezonas viņa līgums ar Ņujorkas klubu beidzās.

Viņš aizvadītajā sezonā 64 spēlēs vidēji guva 18,0 punktus, izcīnīja 3,8 atlēkušās bumbas un veica 4,4 rezultatīvas piespēles.

Rouzu 2008. gada draftā ar pirmo numuru izraudzījās Čikāgas "Bulls" komanda, kurā viņš aizvadīja septiņas sezonas, bet pēc tam pievienojās "Knicks".

2009. gadā viņš tika nosaukts par labāko debitantu līgā, bet pēc diviem gadiem Rouzs tika atzīts par sezonas vērtīgāko spēlētāju NBA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!