Latvijas basketboliste Dita Rozenberga ceturtdien guva 17 punktus FIBA Eirokausa E apakšgrupas spēlē, taču viņas pārstāvētā Beļģijas komanda Namīras "Belfius" viesos ar 56:59 (12:18, 11:15, 16:16, 17:10) piekāpās Raguzas "Virtus Eirene" no Itālijas.

Rozenberga šajā spēlē laukumā bija 32 minūtes un 55 sekundes, šajā laikā grozā raidot septiņus no 12 divpunktu metieniem un trīs no pieciem soda metieniem.

Tāpat viņas kontā piecas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, četras kļūdas un četras piezīmes, kā arī 14 efektivitātes koeficienta punkti, kas bija dalīts labākais rezultāts komandā.

E apakšgrupā pa trim uzvarām četrās spēlēs guvušas "Virtus Eirene" un Nimburkas ČEZ no Čehijas, bet divas uzvaras ir "Nantes" vienībai no Francijas. Savukārt "Belfius" četrās spēlēs cietusi četrus zaudējumus un zaudējusi cerības sasniegt 1/16 finālu.

Tikmēr Anete Teilāne ceturtdien atzīmējās ar trim bloķētiem metieniem, bet viņas pārstāvētā Vācijas komanda Kelternas "Rutronik Stars" viesos ar rezultātu 54:65 (11:19, 10:18, 21:16, 12:12) piekāpās Spānijas vienībai Žironas "Spar Citylift".

Teilāne šajā mačā laukumā bija 23 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā aizmeta garām četrus divpunktu metienus, pie punktiem netiekot.

Tāpat viņa savāca sešas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, bloķēja trīs metienus, pieļāva piecas kļūdas, trīsreiz pārkāpa noteikumus un tika pie diviem efektivitātes koeficienta punktiem.

F apakšgrupā līdere ar četrām uzvarām četrās spēlēs ir "Spar Citylift" vienība, pa divām uzvarām guvušas "Rutronik Stars" un Beļģijas komanda "Royal Castors", bet Azoru salās bāzētā Portugāles komanda "Sportiva" cietusi četrus zaudējumus.

Jau vēstīts, ka Latvijas spēcīgākais sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" C apakšgrupas mačā ceturtdien savā laukumā ar rezultātu 60:83 (14:21, 10:22, 22:18, 14:22) piekāpās Kristīnes Vītolas pārstāvētajai Turcijas komandai Stambulas "Galatasaray".

Rīdziniecēm rezultatīvākā ar 18 punktiem bija Aiša Sazerlenda, 16 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Ģiedrei Paugaitei, bet pa septiņiem punktiem guva Anda Eibele un Ieva Krastiņa. Tikmēr pretiniecēm 26 punktus guva četrkārtējā NCAA čempione Morija Džefersone, bet 20 punktus iemeta Ivonna Andersona.

Vītola šajā spēlē laukumā bija 16 minūtes un 55 sekundes, kuru laikā iemeta savus abus divpunktu metienus un divus soda metienus. Tāpat viņas kontā sešas atlēkušās bumbas, divas pārtvertas piespēles, divas kļūdas, četras piezīmes un 12 efektivitātes koeficienta punkti.

Savukārt Elīna Babkina ceturtdien guva desmit punktus, bet viņas pārstāvētā Turcijas komanda Samsunas "Canik" C apakšgrupas mačā ar rezultātu 63:55 (15:18, 11:14, 16:6, 21:17) pārspēja Krievijas vienību Novosibirskas "Dinamo", šajā turnīrā tiekot pie pirmās uzvaras sezonā.

Babkina šajā spēlē laukumā bija 31 minūti un 40 sekundes, iemetot divus no pieciem divpunktu metieniem, savu vienīgo tālmetienu un trīs no četriem soda metieniem. Tāpat viņas kontā divas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvās piespēles, četras kļūdas, divas piezīmes un astoņi efektivitātes koeficienta punkti.

C apakšgrupā līderpozīciju ar četrām uzvarām četrās spēlēs ieņem "Galatasary", bet "TTT Rīga" tikpat mačos tikusi pie divām uzvarām un ir otrā. Tikmēr "Canik" un "Dinamo" guvušas pa uzvarai četrās spēlēs.

Tikmēr Zenta Meļņika ceturtdien izcēlās ar 12 punktiem, bet Zviedrijas klubs Ūmeo "Udominante" H apakšgrupas spēlē savā laukumā ar 68:86 (14:20, 13:22, 22:18, 19:26) piekāpās Francijas klubam "Carolo Basket", tikpat kā atvadoties no izredzēm sasniegt nākamo kārtu.

Meļņika šajā spēlē laukumā bija 26 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā grozā raidīja piecus no astoņiem divpunktu metieniem un abus soda metienus.

Tāpat viņas kontā četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, divas piezīmes un 16 efektivitātes koeficienta punkti.

H apakšgrupā līderpozīciju ar četrām uzvarām četrās spēlēs ieņem "Carolo Basket", bet otrā ar trim uzvarām ir Vācijas komanda Vaserburgas TSV 1880. "Udominante" guvusi vienu uzvaru, bet cita Zviedrijas komanda "Lulea BBK" cietusi četrus zaudējumus.

FIBA Eirokausa pamatturnīrā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu turnīra 1/16 finālā iekļūs katras grupas divas spēcīgākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!