Foto: F64
Latvijas centra pozīcijas spēlētājs Dāvis Rozītis pārcēlies uz Spānijas otrās spēcīgākas līgas komandu "Forca Lleida", vēsta viņa pārstāvētā aģentūra "Prime Athlete".

Oktobrī Rozītis noslēdza īstermiņa līgumu ar Latvijas čempionvienību "VEF Rīga", kuras sastāvā Latvijas Basketbola līgā (LBL) viņš aizvadīja vienu spēli pret "Valka"/"Valga", gūstot sešus punktus un izcīnot septiņas atlēkušās bumbas. Savukārt VTB līgā viņš laukumā tika divās spēlēs uz īsu brīdi.

Līdz ar Klāva Čavaru atgriešanos "VEF Rīga" sastāvā, Rozītim vieta tajā vairs neatradās, tāpēc viņš atrada darbu Spānijas "LEB Gold" līgas komandā "Forca Lleida". Komanda ar trīs uzvarām septiņās spēlēs ierindojas devītajā vietā.

"Paldies "VEF Rīga" par doto iespēju būt daļai no komandas. Tikai labus vārdus varu teikt par šo organizāciju. Nu laiks jauniem izaicinājumiem," savā sociālajā tīklā "Twitter" rakstīja Rozītis.

Pirmssezonas posmu sešu nedēļu garumā Dāvis Rozītis pavadīja Grieķijas otrās spēcīgākās līgas klubā "Doxa Lefkadas". Pagājušajā sezonā Dāvis Rozītis spēlēja divās "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas(LBL) komandās. Sezonu Rozītis iesāka Liepājas komandā, kuras sastāvā vidēji spēlē LBL viņam 11,2 punkti, 8,4 atlēkušās bumbas un 1,1 bloks. Janvārī Rozītis pārcēlās uz "Baronu", kura rindās vidēji mačā savāca 10,2 punktus, 7,7 atlēkušās bumbas un 1,1 bloku, palīdzot savai komandai izcīnīt LBL bronzas medaļas.

Dāvis Rozītis ir Cēsu basketbola skolas audzēknis. Līdz vidusskolas absolvēšanai viņš pārstāvēja Cēsu jaunatnes basketbola komandas, kā arī spēlēja LBL II divīzijā, kļūstot par tās 2008./2009. gada sezonas vērtīgāko spēlētāju. Pēc tam Rozītis devās uz ASV, kur spēlēja basketbolu un studēja Dienvidkalifornijas universitātē. Pēc viena gada Kalifornijā Rozītis pārcēlās uz Havaju salu universitātes basketbola komandu, kur pavadīja atlikušo laiku koledžu basketbolā.

Pēc pieciem Amerikā pavadītiem gadiem uz 2014./2015. gada sezonu Rozītis atgriezās Latvijā, pievienojoties Valmieras komandai. Tajā viņš pavadīja divas sezonas, vienu reizi ar valmieriešiem Rozītis kļuva par Latvijas čempionu.

Dāvis Rozītis pārstāvējis Latvijas U16, U18 un U20 (divreiz) jauniešu izlases. Tāpat Rozītis bijis Latvijas valstsvienības kandidātos, aizvadot tās sastāvā arī pārbaudes spēles gatavošanās posmā pirms 2015. gada Eiropas čempionāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!