Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

RSU komandas spēlētājas pirmdien trešo reizi pēdējo četru gadu laikā izcīnīja Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) bronzas medaļas, pārspējot "TTT Rīga - Juniores" basketbolistes.

RSU sērijas trešajā spēlē savā laukumā guva uzvaru ar 67:59 (15:11, 21:20, 14:21, 17:7), bet sērijā līdz divām uzvarām bija pārāka ar 2-1.

"TTT Rīga - Juniores" pie LSBL bronzas medaļām tika pērn, bet vēl pirms tam divus gadus pēc kārtas trešās bija RSU basketbolistes, komandai startējot ar nosaukumu RSU/"Merks".

Izšķirošajā trešajā spēlē RSU rindās Daina Lazdeniece-Auniņa sameta 15 punktus, bet pa 12 punktiem pievienoja Kate Aizsila, Arta Frīdenberga un Guna Lagzdiņa, kura izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas, kamēr Aizsila izcēlās ar desmit rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt "juniorēm" ar 15 punktiem izcēlās Sindija Kudule, kamēr Marianna Kļaviņa guva desmit, bet Janeta Rozentāle deviņus punktus, izcīnot arī 13 atlēkušās bumbas.

Uzvaru RSU nodrošināja pēdējā ceturtdaļā, kurā veica 13 punktu izrāvienu. "Studentes" pēc puslaika bija vadībā ar 36:31, bet pirms pēdējās desmitminūtes jau atradās iedzinējos ar 50:52, kamēr nepilnas astoņs minūtes pirms beigām zaudēja ar 52:57, taču tad iemeta 13 punktus pēc kārtas.

Jau ziņots, ka šīs sērijas pirmajā mačā "TTT Rīga - Juniores" svinēja uzvaru ar 68:64, bet otrajā mačā piektdien RSU revanšējās ar 67:65.

Jau otrdien var kļūt zināmas arī LSBL čempiones, jo finālsērijā neapšaubāmā favorīte "TTT Rīga" ir vadībā ar 2-0 pret "Vega 1"/"Liepāja" basketbolistēm. Pirmajā mačā rīdzinieces uzvarēja ar 66:62, bet otrajā cīņā triumfēja ar 84:62.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!