Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Nordea" Basketbola līgas (NBL) sievietēm pusfinālā piektdien iekļuva jau trešā Latvijas komanda, kad RSU/"Merks" sešu komandu finālturnīra ceturtdaļfināla mačā Tallinā ar 88:54 sagrāva Lauras Auderes pārstāvēto Igaunijas klubu "Tallinas Universitāte".

Maču rīdzinieces sāka ar deviņiem pēc kārtas gūtiem punktiem, jau pirmajā puslaikā nodrošinot 22 punktu pārsvaru un otrajās 20 minūtēs to stabili palielinot.

Daina Lazdeniece uzvarētāju labā guva 18 punktus, bet pie 14 punktiem tika Kate Aizsila.

Tikmēr Audere bija viena no savas komandas līderēm, 35 nospēlēto minūšu laikā gūstot 14 punktus. Vēl viņa izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, pārtvēra trīs piespēles, bloķēja divus metienus, pieļāva divas kļūdas, saņēma trīs piezīmes un izprovocēja četrus noteikumu pārkāpumus.

Pusfinālā sestdien RSU/"Merks" spēkosies ar Latvijas un Baltijas čempionvienību "Cēsis". Savukārt otrajā pusfinālā sestdien Latvijas otrā spēcīgākā komanda "TTT Rīga" tiksies ar sacensību saimniecēm un Igaunijas čempionēm Tallinas "Eclex".

Kā ziņots, pusfinālā piektdien gandrīz iekļuva Latvijas klubs "Vega 1"/"Liepāja", kas ceturtdaļfināla mačā ar 64:67 tomēr zaudēja "Eclex" basketbolistēm.

"Cēsis" un "TTT Rīga" komandas kā regulārā čempionāta divu posmu divas spēcīgākās komandas pusfinālā iekļuva automātiski. Savukārt "Vega 1"/"Liepāja" un "Tallinas Universitāte" vienības pirms tam veiksmīgi pārvarēja astotdaļfināla kārtu.

Spēles par pirmo un trešo vietu notiks svētdien.

Šosezon Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta pamatturnīrā piedalījās astoņas komandas no Latvijas un piecas no Igaunijas. Vienības sākotnēji izspēlēja vienu apli, bet turpinājumā tās sadalījās divās grupās (1.-6. un 7.-13.vietas ieguvējas).

Spēcīgāko komandu grupā ar deviņām uzvarām desmit spēlēs triumfēja "Cēsis", kurai ar astoņiem panākumiem sekoja "TTT Rīga" basketbolistes, bet pa piecām uzvarām iekrāja "Eclex" un RSU/"Merks", augstāku pozīciju labāku savstarpējo spēļu rezultātu dēļ ieņemot Tallinas klubam. Ar trim uzvarām piekto vietu ieņēma "Tallinas Universitāte", bet visās desmit spēlēs zaudējumus piedzīvoja Igaunijas komanda Tallinas "Audentes".

Tikmēr vājāko komandu grupā ar 11 uzvarām 12 spēlēs triumfēja "Vega 1"/"Liepāja", bet astoņi panākumi 12 mačos bija "Latvijas Universitātes" komandai, abām tiekot pie vietas izslēgšanas spēlēs. Pie astoņām uzvarām 12 cīņās tika arī "TTT Rīga - Juniores" vienība, kas sezonu noslēdza trešajā vietā šajā grupā un kopvērtējuma devītajā pozīcijā.

Latvijas U-16 izlase ar četriem panākumiem 12 mačos ieņēma sesto vietu grupā, bet "Kolibri Pepsi"/"47.vsk" basketbolistes zaudēja visās 12 cīņās un bija pārliecinošas pastarītes septītajā pozīcijā.

Otrajā posmā katrā grupā tika izspēlēti divi apļi (punkti tiek skaitīti no jauna), bet trešajā posmā notika divas izslēgšanas spēļu sērijas starp 5.-8. un 6.-7.vietas ieguvējiem.

Pērnajā sezonā "Cēsis" uzvarēja pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kā arī izcīnīja trešo Latvijas čempionu titulu un otro pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!