Foto: DELFI

Latvijas klubs RSU/"Merks" pirmdien Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) otrā posma spēlē cieta sagrāvi ar 53:131 (17:29, 12:25, 10:38, 14:39) pret Ukrainas komandu Odesas "Interchim-SDUSSHOR-2", zaudējot izredzes uz iekļūšanu šī turnīra četru komandu finālturnīrā.

RSU/"Merks" rindās Arta Frīdenberga guva 11 punktus, bet Paula Langina sameta deviņus punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas. Ukrainas komandā Arina Bilocerkivska izcēlās ar 38 punktiem un 13 rezultatīvām piespēlēm, bet Žanna Lihodida sameta 23 punktus.

Latvijas komanda jau pēc pirmā puslaika zaudēja ar 25 punktiem (29:54), bet spēles otrajā daļā RSU/"Merks" sameta vēl par pieciem punktiem mazāk, ļaujot pretiniecēm sasniegt gandrīz 80 punktu pārsvaru.

RSU/"Merks" otrajā posmā cieta ceturto zaudējumu tikpat spēlēs un ir pēdējā - ceturtajā - vietā C apakšgrupā, bez izredzēm pakāpties augstāk. Līdere ar pieciem panākumiem tikpat spēlēs ir Lietuvas komanda Marijampoles "Sūduva", otrā ar trīs uzvarām ir "Interchim-SDUSSHOR-2", bet trešo vietu ar diviem panākumiem ieņem Baltkrievijas vienība Grodņas "Olimpia".

Jau ziņots, ka svētdien D apakšgrupā "Vega 1"/"Liepāja" spēles izskaņā ar 66:65 pārspēja Lietuvas komandu Kauņas "Hoptrans Sirenos", taču arī liepājnieces ir zaudējušas izredzes tikt finālturnīrā.

"Vega 1"/"Liepāja" ar divām uzvarām trīs spēlēs ieņem trešo vietu grupā, bet vadībā ir ar piecām uzvarām ir Kazahstānas vienība Kokšetau "Okzhetpes".

"Sūduva" un "Okzhetpes" jau ir nodrošinājušas sev vietu finālturnīrā.

Kā zināms, "Vega 1"/"Liepāja" pirmajā posmā izcīnīja četras uzvaras desmit mačos, kas komandai deva trešo vietu A apakšgrupā, savukārt B apakšgrupā RSU/"Merks" ar pieciem zaudējumiem piecos mačos palika pēdējā - ceturtajā - pozīcijā.

Pirmajā posmā desmit komandas no piecām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Ukrainas - bija sadalītas divās apakšgrupās, A grupā spēlējot sešām komandām, kamēr B - četrām. Pirmajā posmā tika izspēlēts divu apļu turnīrs. Četras katras grupas komandas kvalificējās otrajam posmam, kurā vienības atkal tika sadalītas divās apakšgrupās.

Pērn oktobra vidū finansiālu apsvērumu dēļ no BSBL izstājās Kazahstānas komanda Pavlodaras "Irtysh-PNHZ", līdz ar to pirmajā posmā B grupā cīņu turpināja vien četras komandas.

Finālčetrinieka turnīram kvalificēsies abu otrā posma apakšgrupu uzvarētājas, kā arī labākā no otro vietu ieguvējām, bet otra otrās vietas ieguvēja divās pārspēlēs ar pagājušā gada sacensību čempioni Minskas "Cmoki" no Baltkrievijas sadalīs pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru. "Cmoki" šosezon piedalījās FIBA Eiropas kausā, tāpēc BSBL regulārajā sezonā nespēlēja.

Kā zināms, iepriekš daudzus gadus BSBL turnīrā piedalījās "TTT Rīga" komanda, kas pērn finālā piekāpās "Cmoki", tomēr šajā sezonā Latvijas čempiones izvēlējušās startēt jaunizveidotajā Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!