Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ar uzvaru Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) regulāro čempionātu piektdien noslēdza "RTU-Merks" komanda, kas ar 86:60 (17:18, 25:7, 15:19, 29:14) savā laukumā pieveica "Daugavpils Universitātes" (DU) vienību.

Uzvarētājām šajā spēlē 20 punktus iekrāja Daina Lazdeniece, kura arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet Ievas Malkevicas kontā bija 15 punkti.

Tikmēr DU vienībā pa 16 punktiem guva Olesja Jevsejeva un Olga Kazakeviča.

Regulārajā čempionātā uzvaru jau garantējusi pēdējo divu sezonu spēcīgākā komanda "TTT Rīga", kas iekrājusi 26 uzvaras 27 aizvadītajās spēlēs, bet tai ar 21 uzvaru 27 mačos seko "Cēsu" basketbolistes, kuras vienīgās šosezon pārspējušas rīdzinieces. "RTU-Merks" ar 19 panākumiem 28 cīņās ieņem ļoti stabilu trešo vietu un jau noslēgusi regulāro čempionātu, bet ceturtā ar 14 uzvarām 27 spēlēs ir "Liepājas Papīra" komanda, kas garantējusi pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm.

Piektajā vietā atrodas "TTT-Rīga Juniores" vienība, kas 27 cīņās tikusi pie 12 panākumiem, kopvērtējuma sestajā pozīcijā ar desmit uzvarām 27 spēlēs ir DU, tai ar sešiem panākumiem seko LU, bet Latvijas U-16 valstsvienība zaudējusi visās 26 aizvadītajās cīņās, ieņemot pēdējo, astoto, vietu.

LSBL šosezon spēlē astoņas komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru, četrām spēcīgākajām iekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Kā ziņots, aizvadītās sezonas LSBL finālsērijā "TTT Rīga" ar 3-0 pieveica "RTU-Merks" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!