Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Ļoti negaidītu uzvaru Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēlē sestdien izcīnīja Latvijas klubs RTU/"Merks", kas savā laukumā ar 76:69 (19:14, 20:18, 20:14, 17:23) pārspēja Igaunijas spēcīgāko klubu Tallinas "Eclex".

Ar "double-double" uzvarētāju rindās izcēlās Daina Lazdeniece, kuras kontā 22 punkti un 13 atlēkušās bumbas, Asnāte Fomina, kurai 17 punkti un desmit rezultatīvas piespēles, un Laura Audere, kura tika pie 13 punktiem un desmit bumbām zem groziem.

Savukārt 14 punkti Signes Langenfeldes kontā.

Citā spēlē zaudējumu savā laukumā piedzīvoja "Latvijas Universitāte" (LU), kas ar 46:69 (14:13, 10:21, 8:24, 14:11) piekāpās Igaunijas komandai "Audentes".

Rezultatīvākā mājinieču rindās ar 13 punktiem bija Laura Puriņa.

Čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā joprojām atrodas Latvijas čempionvienība "Cēsis", kuras kontā ir 13 uzvaras 13 mačos. Otrā ir Igaunijas čempionvienība Tallinas "Eclex", kas izcīnījusi 11 uzvaras 13 spēlēs, bet tai ar 13 uzvarām 15 mačos seko "TTT Rīga" komanda.

Astoņas uzvaras 12 spēlēs ir "Liepājas papīrs" komandai, tai ar deviņiem panākumiem 14 cīņās seko RTU/"Merks", bet septīto vietu ar sešiem panākumiem 14 mačos ieņem "TTT Rīga-Juniores".

No pārējām Latvijas komandām LU basketbolistes ar trim uzvarām 14 spēlēs ieņem kopvērtējuma desmito vietu, bet pozīciju zemāk arī ar trim panākumiem 14 cīņās ir Latvijas U-16 izlase.

Pamatturnīrā septiņas Latvijas un piecas Igaunijas vienības sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!