Foto: DELFI.lt

Leģendārais lietuviešu basketbolists Arvīds Sabonis uz vēl vienu termiņu tika ievēlēts par Lietuvas Basketbola federācijas prezidentu.

Sabonis federācijas prezidenta amatu pirmo reizi ieņēma 2012.gadā, bet otrdien Kauņā notikušajā pārvēlēšanu kongresā viņš amatā tika pārvēlēts uz vēl vienu termiņu, kurš noslēgsies pēc četriem gadiem.

Par savulaik izcilo basketbolistu balsis atdeva visi 81 kongresā balsot tiesīgie delegāti.

"Mēs Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) pasaules rangā ieņemam trešo vietu pēc ASV un Spānijas. Septīto reizi pēc kārtas piedalīsimies olimpiskajās spēlēs, kas tik mazai valstij kā Lietuva ir unikāls sasniegums. Tas ir visas Lietuvas basketbola sabiedrības nopelns. Pēdējā četru gadu ciklā mēs kā komanda esam paveikuši ļoti daudz, tāpēc arī turpmāk ceru uz atbalstu un sapratni, lai saglabātu Lietuvas basketbolu pasaules elitē," uzstājoties kongresā, sacīja Sabonis.

Šobrīd 51 gadu vecais Sabonis savas basketbolista karjeras lielāko daļu pavadīja Kauņas "Žalgiris" klubā un sešas reizes tika atzīts par gada labāko basketbolistu Eiropā. Viņš spēlējis arī Spānijā un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Portlendas "Trail Blazers", kurā pavadīja septiņas sezonas.

PSRS izlases sastāvā Sabonis izcīnīja zelta medaļu 1988.gada Seulas olimpiskajās spēlēs un kļuva par pasaules čempionu 1982.gadā, kā arī par Eiropas čempionu trīs gadus vēlāk.

Savukārt Lietuvas izlasē Sabonim lielākie panākumi bija divas bronzas medaļas olimpiskajās spēlēs 1992.gadā Barselonā un četrus gadus vēlāk Atlantā, kā arī sudraba medaļa 1995.gada Eiropas čempionātā.

Sabonis ir iekļauts Basketbola Slavas zālē, bet pērn viņš par mūža ieguldījumu Lietuvas basketbola attīstībā saņēma augstu Lietuvas valsts apbalvojumu "Globālā Lietuva".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!