Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) kluba Sakramento "Kings" uzbrucējam Zakam Rendolfam par narkotiku glabāšanu draud diskvalifikācija uz diviem gadiem, ziņo vietējie mediji.

Bijušais Memfisas "Grizzlies" spēlētājs Rendolfs tika arestēts pagājušās nedēļas vidū Losandželosā par marihuānas glabāšanu "ar nodomu to pārdot", vēsta izdevums "Memphis Commercial Appeal". Saskaņā ar jaunāko NBA kolektīvo līgumu, par narkotiku glabāšanu NBA spēlētājiem tiek piemērota divu gadu diskvalifikācija.

Šovasar Rendolfs pievienojās Sakramento "Kings", parakstot ar klubu līgumu uz diviem gadiem par 24 miljoniem dolāru.

Losandželosas nodaļas policija notikuma vietā ieradās pēc anonīma ziņojuma, un attiecīgajā adresē atrada personu grupu, kas smēķēja "zāli", klausījās skaļu mūziku un bija bloķējuši satiksmi uz ielas. Nekārtību apmēru dēļ policisti bija spiesti izsaukt papildspēkus, vēsta portāls TMZ.

Trīs kārtības traucētāji mēģināja aizmukt, taču policisti viņus notvēra, un aizturēto vidū bija arī Rendolfs. Šajā incidentā cieta arī sešas policijas automašīnas – tām tika izsisti stikli un pārdurtas riepas.

Pēdējoreiz diskvalifikācija par antinarkotiku noteikumu pārkāpšanu NBA tika piemērota 2016. gadā, kad divu gadu sodu saņēma Rendolfa bijušais komandas biedrs "Grizzlies" rindās Odžejs Majo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!