Foto: DELFI

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komanda "Saldus" svētdien papildinājusi sastāvu ar amerikāņu centra spēlētāju Brendonu Haselu, vēsta vienība.

Hasels tiek raksturots kā liels un atlētisks basketbolists, kurš var spēlēt gan spēka uzbrucēja, gan centra pozīcijā. 2,09 metrus garais spēlētājs sekmīgi uzbrūk grozam, triecot bumbu grozā pēc partneru piespēlēm, un aktīvi cīnās par atlēkušajām bumbām uzbrukumā, pielabojot komandas biedru neprecīzos metienus. Tāpat Hasels varot realizēt metienus no pustālās distances.

Karjeras laikā 28 gadus vecais basketbolists četrus gadus pārstāvējis Pensilvānijas Štata universitātes koledžu Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā, pēc kā vairākus gadus spēlējis dažādās Ziemeļamerikas līgās ASV un Kanādā.

Iepriekšējā sezonā Hasels debitēja Eiropā, pievienojoties Zveidrijas čempionāta vienībai Erebrū "Eco", kuras sastāvā kļuva par vienu no komandas līderiem 36 spēlēs vidēji laukumā pavadot 30,5 minūtes un gūstot 13,9 punktus, kā arī izcīnot 7,6 atlēkušās bumbas.

Sezonas sākumā "Saldus" sastāvā spēlēja amerikāņu viesspēlētājs Ederiuss Pigīss, kura sniegums nebija apmierinošs un šī mēneša sākumā viņš tika atlaists.

"Saldus" pagājušajā sezonā debitēja LBL, sezonu noslēdzot kopvērtējuma desmitajā vietā.

Šo sezonu "Saldus" komanda, kuru šosezon trenē Guntis Endzels, sākusi neveiksmīgi, ar vienu panākumu desmit mačos kopvērtējumā ieņemot devīto vietu desmit komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!