Foto: Publicitātes foto

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta pastarīšu duelī uzvaru svētdien izcīnīja "Saldus" komanda, kas savās mājās ar 69:63 (19:15, 11:20, 14:10, 25:20) pārspēja "Latvijas Universitātes" (LU) basketbolistus.

Lai arī otrajā ceturtdaļā "Saldus" basketbolisti veica lielu punktu izrāvienu un ceturkšņa vidū jau bija vadībā ar desmit punktu pārsvaru (27:17), studenti spēja rezultatīvi atbildēt un atspēlēties, puslaiku nobeidzot jau ar piecu punktu pārsvaru (35:30). Izlīdzinājumu "Saldus" komanda panāca trešās ceturtdaļas beigās pie rezultāta 39:39.

Līdz pēdējās ceturtdaļas vidum komandas aizvadīja sīvu cīņu par vadību, taču tieši spēles pēdējās trīs minūtēs veiksmīgāki bija mājinieki, kuri vienubrīd izvirzījās vadībā pat ar desmit punktu pārsvaru (67:57). Mača noslēgumā LU mazliet pietuvojās "Saldus" vienībai, taču uzvaru nespēja izcīnīt.

Rezultatīvākie uzvarētāju rindās bija amerikānis Prestons Medlins, kura kontā 24 gūti punkti, kā arī 12 punktus guvušais Jānis Līcītis. Tikmēr vēl viens amerikāņu leģionārs Brendons Hasels izcēlās ar 11 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām.

Savukārt LU komandā ar 14 punktiem izcēlās Harijs Rubenis.

Abas komandas šajā sezonā iepriekš bija tikušās trīs reizes, pirmajā mačā uzvaru ar 76:71 izcīnīja "Saldus" basketbolisti, bet divās iepriekšējās spēlēs pārāki ar 72:68 un 79:75 bija studenti.

Zīmīgi, ka šī bija pirmā komandu savstarpējā spēle, kas noslēdzās ar vairāk kā piecu punktu pārsvaru.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione "Ventspils", kam ir 13 uzvaras 16 spēlēs, otrajā vietā ar astoņiem panākumiem desmit cīņās ir "VEF Rīga" komanda, kurai ar 21 panākumu 27 mačos seko "Liepāja"/"Triobet". Ļoti svarīga būs 8.aprīlī gaidāmā spēle starp Liepājas un Ventspils komandām, jo "Liepāja"/"Triobet" joprojām pretendē pat uz pirmo vietu regulārajā sezonā.

"Jūrmala"/"Fēnikss" ar 17 uzvarām 29 cīņās ir ceturtā, piektajā vietā ar 16 uzvarām 29 spēlēs atrodas "Jēkabpils", bet "Barons"/LDz ieņem sesto pozīciju ar 14 uzvarām 28 spēlēs.

Tikmēr "Jelgava" ar 13 uzvarām 28 mačos joprojām atrodama septītajā vietā un turpina cīņu par vietu izslēgšanas turnīrā. Tai seko "Valmieru", kuras rēķinā ir 12 panākumi 29 spēlēs, bet "Latvijas Universitātes" un "Saldus" rēķinā ir attiecīgi septiņas un sešas uzvaras.

Vietu izslēgšanas spēlēs jau sev ir nodrošinājusi "Ventspils" komanda, kamēr "Valmiera" divas kārtas pirms regulārā čempionāta no "Barons"/LDz atpaliek par divu uzvaru tiesu.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, kuru iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", šīs sezonas LBL turnīrā tā arī neiesaistīsies, jo komandai netika atrasts sponsors. Sākotnēji ieplānoto divu apļu vietā tā no janvāra cerēja sacensties vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!