Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Rīga, 11.febr., LETA. "Saldus" komanda trešdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā nedaudz negaidīti apspēlēja "Jelgavu", bet valsts vicečempioniem "VEF Rīga" tikmēr izdevās pieveikt "Latvijas Universitāti" (LU).

"Saldus" vienība izbraukumā bija pārāka ar rezultātu 64:50 (15:19, 21:15, 11:7, 17:9).

Abas komandas spēli iesāka līdzvērtīgi, tomēr pirmās ceturtdaļas beigās "Jelgavai" izdevās iegūt nelielu pārsvaru, kuru "Saldus" līdz pirmā puslaika beigām izdevās sadeldēt un doties pārtraukumā ar rezultātu 36:34 savā labā. Izšķirošo atrāvienu "Saldus" sāka trešās ceturtdaļas pēdējās minūtēs un turpināja to noslēdzošajā ceturksnī, neatstājot mājiniekiem nekādas cerības un izcīnot uzvaru ar 64:50.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 12 punktiem bija amerikāņu basketbolists Brendons Hasels, viņam arī astoņas bumbas zem groziem. Tikmēr 11 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Robertam Freimanim. Mājiniekam labākais bija lietuviešu leģionārs Deniss Krestiņins ar 11 punktiem un 15 bumbām zem groziem.

"Jelgava" pagājušajā nedēļā aizvadīja sīvu cīņu ar LU studentiem, uzvarot ar 66:63, bet kopvērtējuma pastarīši "Saldus" iepriekšējā mačā ar 83:63 negaidīti pieveica "Jēkabpils" komandu, svinot pirmo uzvaru šogad.

Iepriekšējā "Jelgavas" un "Saldus" savstarpējā spēlē jelgavnieki bija pārāki ar rezultātu 71:60.

Latvijas vicečempioni "VEF Rīga" ar rezultātu 74:62 (18:25, 11:16, 19:14, 14:19) uzvarēja LU.

"VEF Rīga" savu pārsvaru nodrošināja pēc pirmā puslaika, kad atradās vadībā ar 12 punktiem, lai gan LU trešajā ceturtdaļā izdevās sadeldēt pretinieku pārsvaru līdz septiņiem punktiem, tomēr pēdējā spēles nogrieznī rīdziniekiem izdevās nosargāt savu pārsvaru.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 14 punktiem un 12 bumbām zem groziem bija Bamba Fals, 13 punkti Anžejam Pasečņikam, pa 11 punktiem Džeraldam Robinsonam un Ingum Jakovičam. Zaudētājiem labākais ar 17 punktiem un septiņām bumbām zem groziem bija Harijs Rubenis.

"Aldaris" LBL turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione "Ventspils", kurai ir 11 uzvaras 12 spēlēs, bet tai ar 17 panākumiem 21 mačā seko "Liepāja"/"Triobet". "VEF Rīga" ar sešiem panākumiem astoņās spēlēs ir trešajā vietā, "Jūrmala"/"Fēnikss" ar 14 uzvarām 20 cīņās seko ceturtajā pozīcijā, bet "Barons"/LDz un "Jēkabpils" basketbolistiem 21 cīņā ir pa 11 panākumiem.

"Jelgava" ar deviņām uzvarām 22 mačos joprojām atrodama septītajā vietā, turpinot cīņu par vietu izslēgšanas spēlēs. Tai ar septiņiem panākumiem 21 spēlē seko "Valmiera", bet LU un "Saldus" kontā ir attiecīgi piecas un četras uzvaras.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, kuru iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", šīs sezonas LBL turnīrā, visticamāk, tā arī neiesaistīsies, jo komandai joprojām nav atrasts sponsors. Sākotnēji ieplānoto divu apļu vietā tā no janvāra cerēja sacensties vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!