Foto: LETA

Latvijas basketbola līgas (LBL) komandai "Ventspils" pievienojies līdzšinējais "VEF Rīga" spēlētājs Sandis Valters, informēja Ventspils komanda.

Līgums ar Valteru parakstīts uz divām sezonām, un viņš pirmo reizi "Ventspils" komandas sastāvā laukumā dosies gaidāmajā nedēļas nogalē, kad vienība piedalīsies Liepājas Olimpiskā centra kausa izcīņā.

"Pirmssezonas sagatavošanās posmu kopā ar "Ventspils"" trenējās basketbolisti Sandis un Kristaps Valteri. Sākumā teicu, ka neplānojam viņu piesaistīšanu mūsu klubam, jo man likās, ka viņu cena būs tik liela, un tas neiekļausies mūsu kluba budžetā. Pagājušajā reizē arī teicu, ka, ja tiks atrasts kopsaucējs izmaksu ziņā, tad runa varētu būt par Sandi Valteru, jo mums ir ļoti jauna komanda un, protams, tāds pieredzējis spēlētājs, aizsargs, kā Sandis Valters mums noderētu," teica kluba prezidents Aivars Lembergs. "Sarunas starp Sandi Valteru un klubu šobrīd ir beigušās ar to, ka ir noslēgts līgums uz diviem gadiem, un viņš spēlēs "Ventspils"."

"Tā kā mans sākotnējais paziņojums izrādījās neprecīzs, mēs spējām vienoties par cenu. Savukārt Kristaps Valters ir ļoti labs saspēles vadītājs, bet viņa cena vairāk velk uz Spānijas augstāko līgu, vai Itālijas augstāko līgu, vai arī Krievijas, bet ne Latvijas un ne "Ventspils" kluba," turpināja Lembergs.

Tikmēr pats Valters uzsvēra, ka palīdzēs "Ventspilij" cīnīties par uzvarām.

"Ļoti priecājos, ka varu pievienoties Basketbola klubam "Ventspils". Jau gandrīz mēnesi esmu trenējies ar ventspilniekiem un pārliecinājos, ka man būs liels prieks kopā spēlēt ar savu jauno komandu. Centīšos palīdzēt komandai izcīnīt uzvaras un ceru, ka kopā sasniegsim augstus sportiskos rezultātus."

Sandis Valters savu profesionālā basketbolista karjeru uzsāka 1994. gadā, kad pievienojās "SWH/Brocēni Rīga" komandai. Šajā laikā Sandis Valters piecas reizes kļūst par Latvijas čempionu. No 2001.- 2003. gada ir BK "Skonto " spēlētājs, bet 2004. gadā dodas uz Vāciju un pievienojas "TBB Trier" komandai. 2004. Gada sezonu uzsāk citā Vācijas komandā "TSK Wuerzburg", bet 2005. gada sākumā pievienojas Ukrainas klubam "Azovmash Mariupol" . Nākamajā sezonā Sandis atgriežas Latvijā un vienu sezonu aizvada BK "Rīga" sastāvā, bet no 2007. – 2009. gadam pārstāv "ASK Rīga" komandu, vienu reizi kļūstot par Latvijas čempionu. 2009. gadā pievienojas basketbola klubam "VEF Rīga", kurā spēlēja līdz šim brīdim un vēl divas reizes kļuva par Latvijas čempionu.

Pagājušā sezonā Sandis Valters, pārstāvot "VEF Rīga" komandu, aizvadīja 12 Eirokausa spēles, vidēji katrā spēlē gūstot 9,3 punktus, Baltijas Basketbola līgā aizvadīja 5 spēles (vidēji 12 punkti), savukārt Latvijas Basketbola līgā 20 spēlēs (vidēji 10,3 punkti), bet VTB līgā aizvadīja 16 spēles (vidēji 10,5 punkti).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!