Svētdien, 30.septembrī, 2007.gada Eiropas sieviešu basketbola čempionāta finālturnīra E grupas spēlē tikās Latvijas un Beļģijas izlase. Saspringtā cīņā ar rezultātu 69:66 uzvaru izcīnīja Latvijas izlase, sarūpējot beļģietēm pirmo zaudējumu čempionātā.
Latvijas izlasei starta pieciniekā laukumā devās Zane Eglīte, Zane Tamane, Gunta Baško, Anete Jēkabsone-Žogota un Ieva Kubliņa, savukārt beļģietēm spēli sāka Irina Medvedeva, Katija Vambe, Anke De Mondta, Nele Dejerta un Anna Votersa.

Latvijas izlasē rezultatīvākā ar 27 gūtajiem punktiem un 7 iegūtām atlēkušajām bumbām bija Anete Jēkabsone-Žogota, 15 punkti un 8 atlēkušās bumbas Lienes Jansones kontā, bet vēl 14 punktus guva Gunta Baško. Beļģietēm 30 punktus guva un 9 atlēkušās bumbas ieguva Anna Votersa.

Atgādinām, ka Latvijas izlase priekšsacīkšu kārtas A grupas spēles ar 73:62 pārspēja Turciju, ar 77:73 uzvarēja Izraēlas basketbolistes un ar 44:70 piekāpās čehietēm. Kvalifikācijas kārtas E grupas pirmajā spēlē Latvijas izlase ar 76:46 sagrāva lietuvietes.

Beļģijas basketbolistes B grupas spēlēs ar 68:53 pārspēja lietuvietes, ar 61:53 uzvarēja Vācijas izlasi, un ar 74:71 bija pārākas par Rumānijas valstsvienību, grupā ieņemot pirmo vietu. Kvalifikācijas kārtas E grupas pirmajā spēlē beļģietes ar 85:63 uzvarēja Turcijas izlasi.

Pēdējā E grupas spēlē otrdien, 2.oktobrī, Latvijas izlase tiksies ar Vācijas basketbolistēm, savukārt Beļģija mērosies spēkiem ar čehietēm.

2007.gada Eiropas sieviešu basketbola čempionāta finālturnīrs no 24.septembra līdz 7.oktobrim norisināsies četrās Itālijas pilsētās.

Latvijas izlases sastāvs Eiropas čempionāta finālturnīrā: Ieva Tāre, Zane Eglīte, Ilze Ose-Hlebovicka, Santa Dreimane, Aija Brumermane, Dita Krumberga, Anita Teilāne, Anete Jēkabsone-Žogota, Gunta Baško, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane.

$t1='latvija';$t2='belgija'; include("$includes_dir/projects/ebwom2007/delfistar/bestplayer5.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!