Foto: F64

Latvijas vicečempionu basketbolā BK "Ventspils" treneru korpusu papildinājis nesen karjeru noslēgušais Akselis Vairogs, kurš būs galvenā trenera Roberta Štelmahera asistents, vēsta komandas mājaslapa internetā.

Vairogs pagājušajā sezonā noslēdza karjeru, jo viņu nomocīja neskaitāmie savainojumi. Pēc spēlētājas karjeras beigšanas viņš neslēpa, ka gribētu strādāt par treneri, un šāda iespēja viņam parādījās, kad Štelmahers kļuva par "Ventspils" treneri.

Lielāko daļu karjeras Vairogs pavadīja Ventspilī. Viņš ir Ventspils basketbola skolas audzēknis, bet 2006./2007. gadā aizvadīja savu pirmo sezonu BK "Ventspils". Kopumā Akselis Vairogs ar pārtraukumiem "Ventspils" sastāvā ir aizvadījis septiņas sezonas, divas reizes kļūstot par Latvijas čempionu (2009. un 2014. gadā) un vienu reizi kļūstot par Baltijas Basketbola čempionu (2013. gadā). Bijis vairākus gadus "Ventspils" komandas kapteinis, kopumā dzelteni zilās formās aizvadot 335 spēles un gūstot 2571 punktu.

Roberta Štelmahera komandu veidos Gints Fogels, Akselis Vairogs un fiziskās sagatavotības treneris Kaspars Rūmnieks. Vairogs Štelmahera vadībā spēlējis gan "Ventspils", gan "Valmiera"/ORDO komandas rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!