Latvijas sieviešu basketbola līgas (LSBL) vicelīderu SK "Cēsis" sastāvā sezonas atlikušajā daļā amerikānieti Nikešu Seilsu aizstās Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) kluba Atlantas "Dream" uzbrucēja Tamera Janga (Tamera Young), pirmdien vēsta kluba mājaslapa internetā.

"Nikešas Seilsas līgumā bija punkts, ka abas puses var lauzt vienošanos 31.janvārī bez jebkādām sankcijām. Klubs šo punktu arī izmantoja un Nikeša karjeru turpinās Čehijas čempionāta līdervienībā "USK Praha". Mēs pateicamies Nikešai par paveikto komandas labā un novēlam veiksmi karjeras turpinājumā. Pēdējā laikā bija sakrājušās daudz nesaprašanās, bet svētdien vēlu vakarā mēs tikāmies, visu izrunājām un šķīrāmies bez jebkāda naida," sacīja kluba prezidents Krišjānis Kļaviņš.

"Galvenais, kāpēc slēdzām līgumu ar Seilsu decembrī, bija dalība FIBA Eiropas kausa izcīņā. Diemžēl mēs izstājāmies no Eirokausiem jau 1/16 finālā un Latvijas čempionātam šāda spēlētāja ir pārāk dārga," skaidroja Kļaviņš.

Seilsu SK "Cēsis" rindās aizstās 23 gadus vecā Tamera Janga, kuru 2008.gada WNBA draftā ar augsto 8.numuru izvēlējās Atlantas "Dream". 188 centimetrus garā uzbrucēja laukumā pavadīja vidēji 22,3 minūtes, gūstot 7.3 punktus un izcīnot 4.7 atlēcošās bumbas. Savu pirmo sezonu Eiropā Janga uzsāka Spānijas augstākās līgas klubā "Extrugasa" no Vila Garsijas.

"Pagājuša gada decembrī es biju Spānijā un tikos ar Jangu, mēs panācām vienošanos par viņas spēlēšanu Cēsīs. Pēdējās divas nedēļas Janga jau trenējas un Latvijā ieradīsies labā kondīcijā. Viņas brīvlaišanas vēstule jau no decembra ir Latvijas Basketbola savienībā. Janga debitēs 6.februāra nozīmīgajā mačā pret "TTT"," piebilda Kļaviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!