Foto: AFP/Scanpix

Pie pēdējās ceļazīmes uz pašlaik Francijā notiekošā Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm ceturtdaļfinālu no F apakšgrupas svētdien tika Serbijas izlase.

Grupas noslēdzošās kārtas mačā Serbijas izlase spēja ar 75:59 (15:11, 21:4, 13:15, 26:29) uzvarēt Čehiju, tiekot pie sava ceturtā panākuma turnīrā pēc kārtas. Šī sērija tika uzsākta ar pirmajā posmā gūto uzvaru pār Latviju.

Šajā grupā Francija, Baltkrievija un Čehija jau pirms pēdējās kārtas bija garantējušas vietu ceturtdaļfinālā, bet pēdējo ceļazīmi neklātienes cīņā sadalīja Serbija un Lielbritānija. Izcīnot uzvaru pret Čehiju, serbietes garantēja vietu ceturtdaļfinālā neatkarīgi no Lielbritānijas un Horvātijas savstarpējās cīņas iznākuma.

Aizvadītajā spēlē Serbijas izlases labā 17 punktus guva Miliča Daboviča, bet 14 punkti Jovanas Radas kontā. Savukārt Čehijas izlases labā 15 punktus guva Mihaela Zrustova.

Tikmēr Lielbritānijas izlase spēja turnīru noslēgt ar uzvaru, kad ar 85:79 (19:13, 25:21, 20:20, 21:25) uzvarēja Horvātiju.

Lielbritānijas izlasē teicama bija Džoanna Līdema, kuras kontā 26 punkti, desmit rezultatīvas piespēles un deviņas atlēkušās bumbas, bet Horvātijas izlases labā 17 punktus guva Ana Leilasa, kura tika arī pie 15 bumbām zem groziem.

Bez zaudējumiem turnīrā turpina cīnīties Francija, kas F grupas izspēli noslēdza ar panākumu pret Baltkrieviju, uzvarot ar 58:50 (12:7, 14:13, 19:14, 13:16).

Uzvarētāju rindās ar 18 gūtiem punktiem izcēlās Sadrīne Grudā, bet Baltkrievijas izlases labā 16 punktus iespēja Kacerina Sņicina.

F apakšgrupā ar piecām uzvarām piecās spēlēs triumfēja Francija, bet Baltkrievija un Serbija iekrāja pa trim panākumiem. Čehija ar divām uzvarām ieņēma ceturto vietu, Lielbritānijas kontā divas uzvaras un piektā vieta, bet bez panākumiem palika Horvātija.

Kā ziņots, Latvijas izlase pirmā posma C apakšgrupā piedzīvoja zaudējumus pret Franciju, Lielbritāniju un Serbiju, noslēdzot dalību sacensībās jau pēc trim spēlēm. Pēc tam trīs labākās šīs grupas komandas apvienojās ar pirmajām trim D grupas vienībām, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus, un izveidoja F apakšgrupu.

Savukārt A un B grupu spēcīgākās komandas sacenšas E apakšgrupā. Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies abu otrā posma grupu četras labākās komandas.

Jau vēstīts, ka pirmo posmu bez Latvijas, Ukrainas un Lietuvas nepārvarēja arī iepriekšējo sešu Eiropas čempionātu finālos spēlējusī Krievijas izlase.

Sacensības risināsies no 15. līdz 30.jūnijam. Apakšgrupu turnīrā komandas sacentās Trēlazē un Vānā, otrajā posmā tās tiekas Vandē un Lillē, bet izslēgšanas mači notiks Oršī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!