7.maijā plkst. 11:00 Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā Latvijas Nacionālā sieviešu basketbola izlase pulcējās uz pirmo oficiālo treniņu, lai sāktu gatavošanos Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram.

Šogad Hansabanka kā izlases sponsors pirms šīm nozīmīgajām kvalifikācijas spēlēm īstenos Eiropas sporta līmenī unikālu iniciatīvu, turpinot Latvijas Nacionālā sieviešu basketbola izlases un Hansabankas sadarbību labdarības jomā. Hasabankas kā sponsora logotipa vietā uz izlases tērpiem tiks izvietots labdarības portāla ziedot.lv logo, lai popularizētu šo ziedošanas portālu. Tas ir pārdomāts un mērķtiecīgs Hansabankas kā viena no portāla ziedot.lv iniciatoriem un sociāli atbildīga uzņēmuma solis, lai veicinātu labdarības jomas kvalitatīvu un mūsdienīgu attīstību Latvijā. Jāatzīmē, ka  Hansabankas un izlases sadarbība sociālās atbildības jomā jau aizsākās pērn ar projektu „Atbalsts Latvijas basketbola veterāniem", izdodot kalendāru ar 12 izlases spēlētāju kailfoto.

„Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā mūsu basketbola valsts izlases spēlētājām uz krekliņiem ir jauns logo - ziedot.lv. Nekādas izmaiņas nav notikušas - Hansabanka joprojām ir izlases sponsors. Taču nolēmām spert jaunu neparastu soli, lai ievirzītu mūsu un izlases labdarības sadarbību jaunā, inovatīvā līmenī - mūsu kā sponsora logo prestižo vietu uz izlases krekliņiem tik nozīmīgu spēļu laikā, kurām noteikti tiks veltīta pastiprināta uzmanība, atdot labdarībai un izvietot portāla ziedot.lv logo," saka Oksana Sivokobiļska, Hansabankas valdes locekle un Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītāja.

Pirms Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra 31.maijā un 2.jūnijā Rīgā Latvijas līdzjutējiem būs iespēja vērot mūsu sieviešu basketbola izlases sniegumu divās pārbaudes spēlēs Olimpiskajā Sporta centrā pret Baltkrievijas valstsvienību.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs norisināsies no 9. līdz 15.jūnijam Madridē, Spānijā, kur Latvijas izlasei A apakšgrupā pretī stāsies Senegālas (spēle 9. jūnijā) un Japānas (11. jūnijā) izlases. Divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, kur sacentīsies ar B apakšgrupas (Čehija, Argentīna, Angola) divām labākajām valstsvienībām. Ceturtdaļfinālu uzvarētājas automātiski kvalificēsies Olimpiskajām spēlēm, savukārt zaudētājas cīnīsies par atlikušo ceļazīmi uz Pekinu.

Līdz nedēļas beigām valstsvienība trenēsies Rīgā. Vienlaikus trešdien un ceturtdien Mežaparkā tiks turpinātas pirmdien iesāktās funkcionālās un veselības pārbaudes. Nākamajā nedēļā plānota treniņnometne Jūrmalā un pirmās pārbaudes spēles ar jauniešu komandām, modelējot galvenokārt Japānas un Argentīnas izlašu spēles stilu. Lai dažādotu taktisko arsenālu un rastu pretlīdzekļus japāniešu mazajām, mobilajām uzbrucējām, iespējama Latvijas uzbrucēju pārkvalificēšana ceturtā numura pozīcijās.

Pēc Jūrmalas treninņometnes noslēguma valstsvienība atgriezīsies Rīgā, kur gatavosies nākamās divas nedēļas, 31. maijā un 2. jūnijā aizvadot divas pārbaudes spēles ar Baltkrievijas izlasi.

Latvijas valstsvienības kandidātes

Ieva Tāre ("TTT Rīga)"
Zane Eglīte ("TTT Rīga")
Aija Brumermane ("TTT Rīga")
Baiba Eglīte ("TTT Rīga")
Elīna Babkina ("TTT Rīga")
Dita Krūmberga (SK "Cēsis")
Dace Cinīte (SK "Cēsis")
Karlīne Nīmane (SK "Cēsis")
Anda Eibele ("Avantis/Turība")
Anete Jēkabsone-Žogota (Maskavas "Dinamo")
Ieva Kubliņa (Maskavas "Dinamo")
Liene Jansone ("Hondarribia Irun")
Zane Tamane ("Hondarribia Irun")
Gunta Baško ("Lattes Montpellier")
Aija Putniņa (Kolorado Universitāte (ASV)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!