Foto: DELFI

Grūtu uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijas otrajā spēlē svētdien izcīnīja "Jēkabpils" komanda, kas ar 75:73 (11:18, 16:17, 28:14, 20:24) savā laukumā izrāva panākumu pār valsts vicečempioniem "Ventspils".

Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 1-1.

Kaut pēc pirmā puslaika likās, ka "Ventspils" tiks pie samērā pārliecinošas uzvaras, trešajā ceturtdaļā tā zaudēja ar 14:28, bet ceturtās ceturtdaļas ievadā jau nokļuva iedzinējos ar 52:64.

Tomēr divas minūtes pirms pamatlaika beigām ventspilniekiem atkal izdevās pārņemt vadību ar 69:67. Pēdējā minūtē divus punktus "Jēkabpils" komandas labā guva Pāvels Veselovs, kurš gan netrāpīja sekojošo tālmetienu, panākot 72:69 mājinieku labā, bet uzreiz pēc tam ar tālmetienu atbildēja Jānis Timma. Turpinājumā Rinalds Sirsniņš realizēja vien vienu no diviem soda metieniem, bet "Ventspils" komandā to atkārtoja arī Lorenco Viljamss, kas 5,5 sekundes pirms pamatlaika beigām deva neizšķirtu 73:73.

Pēdējais vārds šajā mačā piederēja "Jēkabpils" vienībā, kurā līdz ar beigu sirēnu uzvaru izrāva Rinalds Sirsniņš.

Zīmīgi, ka Latvijas vicečempioni mača gaitā realizēja vien 18 no 35 izpildītajiem soda metieniem, kaut cīņas gaitā dažbrīd precizitāte bija arī zem 50%.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 15 punktiem un deviņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem bija Sirsniņš, bet pa 14 punktiem iemeta Mihals Hlebovickis un Trojs Bārnīss.

Savukārt "Ventspils" komandā 17 punktus guva Timma, bet ar 11 punktiem un palīdzēja Ronalds Zaķis.

Dueļa nākamais mačs otrdien notiks Ventspilī.

Kā ziņots, otras pusfināla sērijas otrajā mačā svētdien čempioni "VEF Rīga" izbraukumā ar 86:84 (25:22, 16:23, 23:19, 22:20 ) ļoti grūtā cīņā pārspēja "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu.

Līdz ar to sērijās līdz trim uzvarām "VEF Rīga" izvirzījās vadībā ar 2-0.

Spēli rezultatīvi iesāka "VEF Rīga" basketbolisti, kuri pirmās ceturtdaļas vidū panāca 13 punktu pārsvaru (21:8). Tomēr pēcāk uzbrukumos jūrmalnieki guva astoņus punktus pēc kārtas un atjaunoja intrigu mačā (16:21). Otro ceturtdaļu ar veiksmīgu tālmetienu iesāka "Jūrmala"/"Fēnikss" spēlētājs Atis Ozols, kurš realizēja tālmetienu un panāca līdzsvaru spēlē (25:25). Savukārt pāris sekundes vēlāk Aigars Šķēla ar trīspunktu metienu mājiniekiem panāca jau vadību (28:25). Pirmā puslaika atlikušajās minūtēs aizritēja sīva cīņā, abiem klubiem regulāri mainot vadības grožus mačā.

Arī otrais puslaiks iesākās intriģējoši, mājinieku spēlētājiem turpinot veiksmīgi cīnīties pretī dueļa favorītiem "VEF Rīga". Trešās ceturtdaļas izskaņā viesu leģionārs Deriks Nikss realizēja divus soda metienus, panākdams klubam minimālu vadību (64:62), taču ceturtdaļas pēdējā minūtē rezultāts atkal bija neizšķirts (64:64). Noslēdzošā spēles daļa

iesākās ar veiksmīgiem Jūrmalas komandas uzbrukumiem (72:68), tomēr brīdi vēlāk vadībā jau izvirzījās rīdzinieki (73:72).

Spēles 36.minūtē Jānis Dilevka realizēja tālmetienu (78:75), taču divas minūtes līdz pamatlaika beigām viesi guva deviņus punktus pēc kārtas un izvirzījās daudz maz drošā vadībā (84:78). Tikmēr mājinieku rindās veiksmīgi turpināja spēlēt Šķēle, kurš realizēja divus tālmetienus un samazināja deficītu līdz diviem punktiem (84:86). Deviņas sekundes līdz finālsvilpei pie uzbrukuma tika "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolisti, tomēr Šķēles mestais tālmetiens nebija precīzs un panākumu arī otrajā pusfināla cīņā izcīnīja "VEF Rīga" - 86:84.

Kristaps Janičenoks Rīgas kluba labā atzīmējās ar 22 punktiem, bet 18 punkti un 11 atlēkušās bumbas leģionāra Entveina Robinsona kontā. Tikmēr mājinieku rindās ar Šķēle guva 23 punktus.

Šajā duelī nākamais mačs otrdien notiks Talsos.

Pēc tam LBL finālā komandas sacentīsies līdz četrām uzvarām.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!