Foto: DELFI.ee
16 punktus jaunās Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas pirmajā spēlē sestdien guva latvietis Armands Šķēle, tomēr viņa pārstāvētā Igaunijas komanda Tallinas "Kalev/Cramo" savā laukumā ar rezultātu 75:77 (17:17, 17:26, 19:21, 22:13) piekāpās Lietuvas vienībai Kauņas "KK Baltai".

Šajā mačā Šķēle laukumā pavadīja 33 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā pamanījās realizēt sešus no 12 divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un vienu no četriem soda metieniem.

Tāpat latvietis izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, izpildīja trīs rezultatīvas piespēles un pieļāva vienu kļūdu, cīņu noslēdzot ar 16 efektivitātes koeficienta punktiem.

Šķēle bija mača rezultatīvākais spēlētājs.

Savukārt "KK Baltai" komandā rezultatīvākais ar 14 gūtajiem punktiem bija Zigimants Janavičs.

Šķēle "Kalev/Cramo" komandu šosezon pārstāv otro sezonu pēc kārtas. Pagājušajā sezonā viņš tai pievienojās janvāra beigās, palīdzot uzvarēt valsts čempionātā un kļūstot par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Kā ziņots, kopumā BBL elites divīzijas regulārajā čempionātā šosezon startēs 11 komandas - divas no Latvijas ("Ventspils" un "Liepājas Lauvas") un Igaunijas, sešas no Lietuvas, kā arī Maskavas apgabala komanda "Triumf" no Krievijas, kas dalībai turnīrā iegādājusies īpašu licenci.

Šāds komandu skaits izveidojās, jo pagājušajā sezonā pārspēlēs Latvijas un Igaunijas komandas ("Valmiera" un Tallinas TTU/"Kalev") zaudēja Lietuvas klubiem.

Tikmēr sacensībās pirmoreiz spēlēs Krievijas komanda. "Triumf" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā nav paņemta standartiem neatbilstošas infrastruktūras dēļ, tāpēc piekrita BBL finansiālajiem noteikumiem. Paredzams, ka uz Ļuberciem brauks tikai sešas komandas, bet ar četrām (arī "Liepājas Lauvām") Krievijas klubs abus mačus aizvadīs izbraukumā.

BBL elites divīzijā komandas aizvadīs divu apļu turnīru, noskaidrojot piecas izslēgšanas turnīra dalībnieces.

Šajā sezonā no turnīra izslēgšanas spēļu kārtas sacensībās iesaistīties trīs komandas - Latvijas čempioni "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas".

Nolikumā paredzēts, ka vietu BBL elites divīzijā saglabās pamatturnīra septiņas labākās komandas, taču jebkurā gadījumā Lietuvas pārstāvniecība BBL elites divīzijā 2012./2013.gada sezonā netiks palielināta.

Jau vēstīts, ka BBL elites divīzijā aizvadītajā sezonā otro reizi pēc kārtas triumfēja "Žalgiris", kas finālmačā ar 75:67 pieveica "VEF Rīga" basketbolistus.

"VEF Rīga" kļuva par pirmo Latvijas komandu, kas spēlējusi BBL finālā, bet "Žalgiris" vienība pēc panākuma kļuva par pirmo vienību, kas turnīrā triumfējusi četras reizes. Pārējās trīs reizes sacensībās triumfējis otrs Lietuvas superklubs "Lietuvos rytas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!