Foto: DELFI.ee
Latvijas basketbolists Armands Šķēle ceturtdien guva 17 punktus Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas regulārā čempionāta spēlē, palīdzot viņa pārstāvētajai Igaunijas čempionvienībai Tallinas "Kalev/Cramo" ar 78:73 (21:13, 14:24, 26:21, 17:15) savā laukumā pieveikt Lietuvas klubu Utenas "Juventus".

Šķēle laukumā pavadīja 25 minūtes, kuru laikā realizēja piecus no deviņiem divpunktu metieniem, divus no trim tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Tāpat latvietis izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles un pieļāva trīs kļūdas, cīņu noslēdzot ar 13 efektivitātes koeficienta punktiem.

Vairāk punktus par Šķēli "Kalev/Cramo" komandā guva tikai Gerts Dorbeks, kurš iekrāja 19 punktus. Savukārt "Juventus" rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Aruns Vasiļausks.

Kopvērtējumā pēc šī mača "Kalev/Cramo" ar divām uzvarām četrās cīņās ieņem sesto vietu, bet "Juventus" vienība trijās spēlēs tikusi pie viena panākuma, kas tai dod astoto pozīciju.

Kā ziņots, šajā sezonā BBL elites divīzijas pamatturnīrā piedalās 11 komandas, bet no izslēgšanas spēļu kārtas sacensībās iesaistīties trīs komandas - Latvijas čempioni "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas".

Nolikumā paredzēts, ka vietu BBL elites divīzijā saglabās pamatturnīra septiņas labākās komandas, taču jebkurā gadījumā Lietuvas pārstāvniecība BBL elites divīzijā 2012./2013.gada sezonā netiks palielināta.

Jau vēstīts, ka BBL elites divīzijā aizvadītajā sezonā otro reizi pēc kārtas triumfēja "Žalgiris", kas finālmačā ar 75:67 pieveica "VEF Rīga" basketbolistus.

"VEF Rīga" kļuva par pirmo Latvijas komandu, kas spēlējusi BBL finālā, bet "Žalgiris" vienība pēc panākuma kļuva par pirmo vienību, kas turnīrā triumfējusi četras reizes. Pārējās trīs reizes sacensībās triumfējis otrs Lietuvas superklubs "Lietuvos rytas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!