Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Divdesmit punktus VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien guva latvietis Armands Šķēle, tomēr viņa pārstāvētā Igaunijas čempionvienība Tallinas "Kalev"/"Cramo" cieta neveiksmi.

Aizvadītajā mačā "Kalev"/"Cramo" komanda ar 57:65 (16:20, 15:4, 10:22, 16:19) savā laukumā piekāpās Krievijas komandai Maskavas apgabala "Himki", kas šosezon spēlē arī ULEB Eirolīgas "Top16" sacensībās.

Šķēle laukumā pavadīja 30 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā realizēja desmit no 15 izpildītajiem divpunktu metieniem, bet grozam garām aizmeta pa diviem tālmetieniem un soda metieniem.

Tāpat latvietis tika pie deviņām atlēkušajām bumbām, četrām pārtvertām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm un trim kļūdām, kas deva 23 efektivitātes koeficienta punktus.

Šķēle kļuva par šī mača rezultatīvāko un vērtīgāko spēlētāju.

VTB līgas A apakšgrupas kopvērtējumā pašlaik līderpozīcijā ar 11 uzvarām 14 spēlēs atrodas Krievijas komanda Samāras "Krasnije kriļa", bet "Kalev"/"Cramo" ar trim panākumiem 15 mačos ieņem priekšpēdējo, devīto, vietu.

Jau vēstīts, ka VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!