Foto: LETA

Latvijas izlases basketbolista Armanda Šķēles gūtie 19 punkti nepalīdzēja viņa pārstāvētajai Igaunijas čempionvienībai Tallinas "Kalev"/"Cramo" tikt pie uzvaras VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) jaunās sezonas otrajā spēlē.

"Kalev"/"Cramo" savā laukumā ar 78:82 (18:20, 25:25, 15:13, 20:24) piekāpās Čehijas čempioniem Nimburkas CEZ.

Šķēle šajā mačā 32 minūšu laikā izcēlās ar 19 gūtiem punktiem, realizējot piecus no desmit izmestiem divpunktu metieniem, kā arī trāpot divus no pieciem tālmetieniem. Latvietis kļuva par rezultatīvāko basketbolistu Tallinas kluba rindās.

Tāpat latviešu aizsargs spēja iemest trīs no četriem soda metieniem un izcīnīt piecas atlēkušās bumbas. Šķēles rēķinā arī viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba un trīs kļūdas.

Uzvarētāju rindās ar 22 punktiem izcēlās Rado Rančiks.

Abas komandas sacenšas turnīra A apakšgrupā.

Jau vēstīts, ka "Kalev"/"Cramo" zaudējumu cieta arī sezonas atklāšanas spēlē, kad ar 74:88 izbraukumā piekāpās pērnās sezonas turnīra finālistiem Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" no Krievijas.

Kā zināms, Latvijas čempioni "VEF Rīga" sezonas pirmajā VTB līgas spēlē otrdien "Arēna Rīga" laukumā ar 83:89 piekāpās Baltkrievijas klubam Minskas "Cmoki".

Turnīra izspēles sistēma palikusi nemainīga - regulārajā čempionātā katra komanda savā grupā aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" pirmo reizi vēsturē sasniedza līgas ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!