Foto: LETA

13 punktus Eiropas kausa izcīņas pirmās kārtas mačā otrdien guva latviešu basketbolists Armands Šķēle, tomēr viņa pārstāvētā Igaunijas čempionvienība Tallinas "Kalev/Cramo" cieta sagrāvi.

Aizvadītajā cīņā Tallinas klubs ar 60:86 (22:25, 10:22, 14:26, 14:13) izbraukumā piekāpās Turcijas komandai Bandirmas "Banvit".

Šķēle laukumā pavadīja 30 minūtes un 31 sekundi, kuru laikā realizēja piecus no sešiem izpildītajiem divpunktu metieniem un vienu no trim tālmetieniem, bet grozam garām raidīja vienīgo soda metienu. Zīmīgi, ka deviņus no saviem punktiem Šķēle guva jau pirmajā ceturtdaļā, pēc kuras Tallinas klubs vēl zaudēja vien ar trim punktiem.

Tāpat latvietis izpildīja četras rezultatīvas piespēles un izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus, kas deva 13 efektivitātes koeficienta punktus.

Rezultatīvāk par Šķēli "Kalev/Cramo" sastāvā nospēlēja vien 16 punktus guvušais senegālietis Bamba Fols.

Savukārt "Banvit" vienībā, kas nesen nepārvarēja ULEB Eirolīgas kvalifikāciju, 15 punktus guva Samijs Mehija, bet ar desmit punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās bijušais "VEF Rīga" leģionārs Ērls Roulends.

Šīs komandas spēlē turnīra G apakšgrupā, kurā cīnās arī Latvijas čempionvienība "VEF Rīga". Vēl tajā sacenšas Maķedonijas spēcīgākais klubs Skopjes "Aerodrom", Krievijas komanda Kazaņas "Unics" un Izraēlas čempioni Haifas "Maccabi".

Jaunās sezonas Eiropas kausa izcīņas turnīrā līdzšinējo 32 komandu vietā startē 48 vienības. Pirmajā posmā komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa sešām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam. Tajā šiem 24 klubiem pievienosies tās astoņas komandas, kas nespēs kvalificēties ULEB Eirolīgas "Top 16" sacensībām.

Otrajā posmā komandas tiks sadalītas astoņās grupās pa četrām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas līdz finālam cīņas noritēs divu maču summā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!