Foto: DELFI.lt
Naturalizētais Slovēnijas basketbola izlases spēka uzbrucējs Entonijs Rendolfs pēc zaudējumiem Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas spēlēs Latvijai un Turcijai gatavojas noslēgt karjeru valstsvienībā, vēsta slovēņu žurnāliste Sanja Modriča.

Slovēnijas izlase Pasaules kausa kvalifikācijas otrās kārtas pirmajās spēlēs ar rezultātu 74:85 zaudēja Latvijai un ar rezultātu 77:86 – Turcijai. Šīs neveiksmes slovēņiem praktiski atņēma cerības kvalificēties Pasaules kausa finālturnīram.

Sezonas laikā Rendolfs nevarēs pievienoties valstsvienībai nākamajās kvalifikācijas spēlēs, jo pārstāv ULEB Eirolīgas klubu Madrides "Real". Pēc reālo izredžu zaudēšanas spēlēt finālturnīrā, basketbolists paziņoja, ka, visticamāk, noslēgs karjeru valstsvienībā.

Mačā pret Turciju viņš guva 24 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, bet spēlē pret Latviju izcēlās ar 10 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām.

Rendolfs palīdzēja Slovēnijas izlasei 2017. gadā uzvarēt Eiropas čempionātā, kas notika Stambulā. Tieši pirms šī turnīra viņš ieguva Slovēnijas pilsonību.

Latvijas izlases līdzjutēji Rendolfu atceras ar epizodi Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, kad viņš mača izskaņā saķērās ar Latvijas izlases līderi Kristapu Porziņģi. Arī iepriekšējā mačā "Arēnā Rīgā" skatītāji izsvilpa Rendolfu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!