Foto: F64
Latvijas basketbolists Rolands Šmits svētdien iemeta 17 punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, atkārtojot savu rezultativitātes rekordu, bet viņa pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit" izcīnīja uzvaru.

"Montakit" savā laukumā ar 94:88 (20:26, 20:16, 20:24, 20:14, 14:8) pagarinājumā pārspēja Badalonas "Joventut".

Šmits šajā spēlē laukumā bija 41 minūti un 19 sekundes, kas bija pārliecinoši lielākais rādītājs komandā. Latvietis grozā raidīja piecus no desmit divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un visus četrus soda metienus.

Tāpat valmierietim sešas atlēkušās bumbas, viena kļūda, divas piezīmes un seši izprovocēti noteikumu pārkāpumi. Šmits šajā mačā nopelnīja 19 efektivitātes koeficienta punktus, kas viņam ir otrs labākais rādītājs karjerā.

Ar 17 punktiem Šmits bija rezultatīvākais savā komandā, bet 16 punktus pievienoja Deivids Vīrs.

Vēl pusminūti pirms pamatlaika beigām "Montakit" atradās iedzinējos ar 78:80, bet pret Šmitu tika pārkāpti noteikumi. Latvietis 23 sekundes pirms finālsvilpes aukstasinīgi realizēja soda metienus, panākot pagarinājumu, kurā uzvaru svinēja "Montakit".

Šmits šosezon Spānijas čempionātā 17 punktus sameta arī "Valencia Basket" grozā. Tāpat viņš novembrī notikušajā mačā tika pie 20 efektivitātes koeficienta punktiem, abos statistikas rādītājos labojot karjeras rekordu.

Šmits Madridē bāzētajai komandai pievienojās 2011.gada beigās, kad bija vien 16 gadus vecs un ACB turnīrā debitēja 2013.gada maijā.

LETA jau vēstīja, ka latviešu basketbolists Anžejs Pasečņiks sestdien guva divus punktus, bet viņa pārstāvētā komanda Grankanārijas "Herbalife" ar 64:90 savā laukumā piekāpās Andoras "MoraBanc".

ACB kopvērtējumā "Herbalife" ar desmit uzvarām 17 spēlēs ieņem septīto vietu, bet "Montakit" ar astoņiem panākumiem atrodama devītajā pozīcijā.

Turnīra līderpozīciju ar 13 uzvarām 16 mačos ieņem Madrides "Real" komanda.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!