Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Rolands Šmits noslēdzis ilgtermiņa līgumu ar Spānijas basketbola grandu "Barcelona Lassa", informē sportista pārstāvis Mārtiņš Bērziņš.

Tiek ziņots, ka Šmits ar "Barcelona" komandu noslēdzis līgumu uz piecām sezonām, bet pirmo līguma gadu viņš pavadīs īrē Fuenlavradas "Montakit" vienībā, kurā spēlēja iepriekšējās sezonas.

"No 2018./2019. gada sezonas Rolands pilntiesīgi pārstāvēs FC "Barcelona" komandu," savā sociālā tīkla "Twitter" profilā rakstīja Bērziņš.

Neoficiāla informācija liecina, ka Barselonas klubs par Šmita līguma izpirkšanu no Fuenlavradas komandas samaksāja 350 tūkstošus eiro.

Šmits "Montakit" pārstāv kopš 2012. gada, bet kluba pirmajā komandā viņš spēlēja iepriekšējās divas sezonas. Aizvadītajā sezonā ULEB Eiropas kausā Šmits vidēji spēlē guva 9,4 punktus, izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas un atdeva 0,9 rezultatīvas piespēles, savukārt Spānijas ACB līgā latvietis vidēji spēlē guva 7,5 punktus un savāca 3,9 atlēkušās bumbas.

Viņš aizvadīja debijas Eiropas čempionātu Latvijas pieaugušo izlasē, kur vidēji mačā guva 5,6 punktus un izcīnīja divas atlēkušās bumbas.

"Barcelona" 18 reizes kļuvusi par Spānijas čempioniem, bet 23 reizes tikusi pie Spānijas kausa. Tāpat klubs divas reizes triumfējis ULEB Eirolīgā.

Šī kluba sistēmā spēlē vēl viens latvietis Rodions Kurucs, kuram nākamajā sezonā tiek prognozēta patstāvīga vieta galvenajā komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!