Foto: fibaeurope.com

Latviešu basketbolists Rolands Šmits trešdien guva 14 punktus ULEB Eiropas kausa spēlē, bet viņa pārstāvētā komanda Fuenlavradas "Montakit" divu Spānijas vienību duelī zaudēja Bilbao "Retabet" vienībai, kamēr Jānis Timma iemeta 11 punktus un kaldināja Sanktpēterburgas "Zeņit" uzvaru pār Podgoricas "Budučnost VOLI".

"Montakit" Bilbao cieta zaudējumu ar rezultātu 83:97 (18:20, 19:25, 22:29, 24:23).

Šmits šajā spēlē laukumā bija 26 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā iemeta piecus no astoņiem divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un vienu no trim soda metieniem.

Tāpat latviešu basketbolists savāca sešas bumbas zem groziem, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva divas kļūdas, četras reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un tika pie 14 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija otrs labākais sniegums komandā.

"Montakit" rindās ar 16 punktiem rezultatīvākais bija Alekss Ļorka, bet pa 14 sameta Šmits un Fransisko Kruss, kurš pērn pārstāvēja Latvijas klubu "VEF Rīga". Tikmēr mājiniekiem ar 16 punktiem rezultatīvākas bija Ivans Buva.

B apakšgrupā līdere ar piecām uzvarām septiņās spēlēs ir Maskavas apgabala "Himki", kas nodrošinājusi vietu nākamajā kārtā. Četras uzvaras astoņos guvusi Berlīnes "Alba", bet pa trim panākumiem septiņos mačos ir Viļņas "Lietuvos Rytas" un abu Spānijas vienību kontos.

Tikmēr "Zeņit" trešdien viesos ar rezultātu 97:95 (22:23, 23:23, 26:24, 26:25) pārspēja "Budučnost VOLI".

Timma šajā spēlē laukumā bija 27 minūtes un 46 sekundes, kuru laikā iemeta visus četrus divpunktu metienus, bet realizēja tikai vienu no astoņiem tālmetieniem.

Tāpat krāslavietis savāca piecas bumbas zem groziem, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu un trīs reizes pārkāpa noteikumus, tiekot pie astoņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

"Zeņit" rindās rezultatīvākais bija Raiens Tūlsons, kurš guva 27 punktus, bet 15 punkti Kailam Lendrijam. Tikmēr pretiniekiem pa 12 punktiem sameta Seads Sehovičs un Petars Popovičs.

Ar piecām uzvarām septiņās spēlēs "Zeņit" ieņem otro vietu C apakšgrupā un ir nodrošinājusi dalību nākamajā kārtā.

Tikmēr Anžejs Pasečņiks trešdien guva četrus punktus, bet viņa pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" viesos ar 92:73 (29:20, 16:23, 27:11, 20:19) pārspēja Panevēžas "Lietkabelis" komandu.

Pasečņiks šajā mačā laukumā bija 13 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā iemeta divus no trim divpunktu metieniem, savāca trīs atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja piecas piezīmes, kā dēļ spēli noslēdz priekšlaicīgi. Pasečņiks šajā mačā tika pie viena efektivitātes koeficienta punkta.

Ar 20 punktiem latvieša pārstāvētajā vienībā rezultatīvākais bija Kails Kuričs, bet pretiniekiem tikpat sameta Kšištofs Lavrinovičs.

Kā vēsta Lietuvas mediji, Panevēžā ieradies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiones Klīvlendas "Cavaliers" viceprezidents basketbola jautājumos Trents Redens ar mērķi vērot tieši Pasečņika sniegumu.

Vēl vienā šīs apakšgrupas spēlē latviešu saspēles vadītāja Ingus Jakoviča pārstāvētā Krievijas komandas "Ņižņij Novogorod", ko trenē Artūrs Štālbergs un Edmunds Valeiko, viesos ar 97:82 (26:12, 26:22, 28:29, 17:19) pārspēja Skopjes "MZT Aerodrom".

Jakovičs šajā spēlē laukumā pavadīja 10 minūtes un divas sekundes, iemetot vienu no diviem soda metieniem, atdodot vienu rezultatīvu piespēli un izprovocējot vienu noteikumu pārkāpumu, kas viņam deva divus efektivitātes koeficienta punktus.

A apakšgrupā "Herbalife" ar sešām uzvarām septiņās spēlēs ir līdere, kamēr "Ņižņij Novogorod" ar četrām uzvarām ir trešā. Abas latviešu pārstāvētās komandas nodrošinājušas vietu nākamajā kārtā.

ULEB Eiropas kausā 20 klubi sadalīti četrās apakšgrupās, pa pieciem katrā. Vienības savā starpā izspēlēs divu apļu turnīru, bet katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies "Top 16" kārtai, kurā tās tiks sadalītas vēl četrās grupās. Pēc tam četras labākās iekļūs ceturtdaļfinālā, kur, tāpat kā pusfinālā un finālā, uzvarētāji noskaidrosies sērijā līdz diviem panākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!