Foto: F64
Jaunie latviešu basketbolisti Rolands Šmits un Anžejs Pasečņiks iekļauti Spānijas augstākās līgas (ACB) šīs sezonas labāko jauno spēlētāju simboliskajā izlasē.

Par labāko jauno spēlētāju izvēlēts Madrides "Real" komandas talants Luka Dončičs, kurš tāpat kā Badalonas "Divina Seguros Joventut" spēlētājs Alverto Avalde saņēmuši maksimālo iespējamo punktu skaitu basketbolistu, treneru, fanu un žurnālistu balsojumā.

Simboliskajā izlasē kopā ar viņiem iekļuvuši arī Šmits (Fuenlavradas "Montakit"), Pasečņiks (Grankanārijas "Herbalife") un Aleksandrs Vezenkovs (Barslonas "Lassa"). Uz labākā spēlētāja balvu pretendēja visi basketbolisti, kas dzimuši 1995. gadā un agrāk.

ACB turnīrā regulārajā sezonā Šmits 32 spēlēs vidēji izcēlās ar 7,5 punktiem un 3,9 bumbām zem groziem, kamēr Pasečņikam bija vidēji astoņi punkti un 3,2 atlēkušās bumbas.

ACB regulārajā čempionātā ar 25 uzvarām 32 mačos triumfēja Madrides "Real" komanda. "Herbalife" ar 21 uzvaru bija septītā un izslēgšanas turnīrā tiksies ar Vitorijas "Baskonia", kam divas uzvaras vairāk deva otro vietu, savukārt "Montakit" ar 12 panākumiem sezonu noslēdza 12. pozīcijā 17 klubu vidū.

Zīmīgi, ka gan Šmita, gan Pasečņika komandas šosezon spēlēja arī ULEB Eiropas kausā un šajā turnīrā pirmais no viņiem tika nosaukts par sezonas uzlecošo zvaigzni.

Abi Latvijas jaunie basketbolisti nākamajā mēnesī arī pretendēs uz izvēlēšanos Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā, tomēr tur daudz lielākas izredzes ir Pasečņikam, kuram tiek prognozēta vieta pirmās kārtas otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!