Foto: DELFI
Spānijas un Austrālijas sieviešu basketbola izlases piektdien kā pirmās sasniedza Turcijā notiekošā pasaules čempionāta pusfinālu.

Spānija, kas pirms četriem gadiem pasaules čempionātā izcīnīja bronzu, ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 71:55 (20:9, 15:8, 21:18, 15:20) sagrāva Ķīnu.

Uzvarētāju sastāvā lielisku sniegumu demonstrēja Sančo Litla, kura guva 24 punktus, bet Alva Torrensa pievienoja 17 punktus.

Tikmēr Austrālija ceturtdaļfinālā ar 63:52 (19:17, 17:7, 15:11, 12:17) pieveica Kanādu.

Austrālijas vienības rindās 16 punktus sameta Erīna Filipsa.

Savukārt vēl vienā ceturtdaļfināla duelī mājiniece Turcija ar 62:61 (18:13, 6:17, 17:10, 21:21) pārspēja Serbiju.

Līdz ar to Turcija kļuvusi par Spānijas pretinieci pusfinālā.

Turcijas komandas sastāvā 14 punktus un 19 atlēkušās bumbas iespēja Latoja Sandersa, kamēr Serbijai nepalīdzēja Miličas Dabovičas gūtie 18 punkti.

Turcijas basketbolistes savā vēsturē vēl ne reizi nebija spēlējušas pasaules čempionātā finālturnīrā, bet nu jau sasniegušas labāko četru pulku. Tikmēr Serbija līdz šim šajā turnīrā nav izcīnījusi augstāku vietu par divpadsmito.

Piektdienas vakarā tiks noskaidrota atlikuši pusfināliste - pašreizējā pasaules čempione ASV spēkosies ar Franciju.

Pēc grupu turnīra ceturtdaļfinālu sasniedza katras apakšgrupas uzvarētāja, par kurām kļuva ASV, Turcija, Spānija un Austrālija. Katras grupas otrā un trešā spēcīgākā komanda kvalificējās astotdaļfinālam, bet sacensības jau pēc pirmā posma noslēdza Japāna, Mozambika, Dienvidkoreja un Angola.

Savukārt astotdaļfinālā neveiksmes cieta Kuba, pasaules vicečempiones Čehija, Brazīlija un Baltkrievija.

Pusfinālu izspēle norisināsies sestdien, bet cīņas par medaļām - svētdien.

Pagājušajā čempionātā pirms četriem gadiem ASV izlase finālā ar 89:69 uzvarēja mājinieci Čehiju, bet pie bronzas tika Spānija. Pasaules čempionātu vēsturē zelta medaļas ieguvušas vien četru valstu pārstāves - ASV (astoņas reizes), PSRS (sešas reizes), Austrālija (vienu reizi) un Brazīlija (vienu reizi).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!