Foto: LETA

Spānijas Basketbola federācijā (FEB) tiks veikta izmeklēšana saistībā ar medijos paustajām aizdomām par korupciju, kurā iesaistīts organizācijas vadītājs Hosē Luiss Saess, pirmdien apstiprināja valsts sekretārs sporta jautājumos Migels Kardenals.

Spāņu laikraksts "El Mundo" norādījis, ka Saess esot saņēmis komisijas maksu par darījumiem, kuri jau iepriekš bijuši noslēgti starp FEB un trešajām personām.

Šādas anomālijas FEB bankas kontos pievērsusi Spānijas Sporta padomes uzmanību.

"Esam saņēmuši ziņojumu, kuru izanalizēsim pēc iespējas ātrāk. Katrai pusei būs iespēja sniegt savu ziņojumu šajā lietā, lai varētu tikt pieņemts kvalitatīvs spriedums," pauda Kardenals, minot, ka ir jāpārdomā, kādas sankcijas ir piemērotākās šādā gadījumā, un tikai tad, ja būs nepieciešams, lieta tiks nodota augstākām tiesu instancēm.

FEB kategoriski noliedza šādus apvainojumus, oficiālajā paziņojumā norādot, ka "tie ir tikai pieņēmumi un aizdomas, kuriem nav nekādu pierādījumu". Tāpat tika minēts, ka FEB sadarbosies izmeklēšanā, bet Saess šobrīd veselības apstākļu dēļ nestrādā.

"Ziņojumā paustās darbības neatbilst nevienas amatpersonas pienākumiem," piebilda Kardenals. "Pārbaudīsim mums iesniegto informāciju, un, ja tā būs patiesa, meklēsim un sodīsim atbildīgos."

FEB gada budžets ir apmēram 19 miljoni eiro, no kuriem vien nepilni 10% nāk no valsts sporta padomes.

Apzinoties, ka līdz nākamā gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm palikuši vien astoņi mēneši, Spānijas basketbola izlases zvaigznes lūgušas pēc stabilitātes federācijā. Kā zināms, Spānija ir viena no favorītēm cīņā par olimpiskajām medaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!