Foto: AFP/Scanpix
Par Čehijā notikušā Eiropas čempionāta uzvarētajām svētdien kļuva Spānijas sieviešu basketbola izlase.

Spānija turnīra finālā ar 71:55 (21:18, 18:12, 17:10, 15:15) pārliecinoši apspēlēja Franciju.

Iepriekš spānietes par kontinenta čempionēm bija kļuvušas 1993. un 2013. gadā. Savukārt pērn viņas Riodežaneiro olimpiskās spēlēs tika pie sudraba.

Spānijas izlases labā finālā 19 punktus iemeta Sančo Litla, kamēr 18 punktus pievienoja Alva Torrensa.

Par turnīra vērtīgāko basketbolisti tikmēr kļuva Torrensa, kurai tika iekļauta arī turnīra simboliskajā pieciniekā.

Savukārt Francijas valstsvienības rindās 15 punktus iemeta Selīna Dumēra, kamēr desmit punkti Diandrai Čačuangai.

Ja vēl spēles pirmajā ceturtdaļā cīņa bija diezgan līdzvērtīga, otrajā ceturksnī Spānijas valstsvienība uzņēma apgriezienus, spējot panākt arī 12 punktu vadību – 32:20. Lai arī francūzietes tobrīd tālāk pretinieces nepalaida, otrajā puslaikā Spānijas valstsvienība demonstrēja dominējošu sniegumu, noslēdzošajā ceturtdaļā pārsvaram pārsniedzot arī 20 punktus un izcīnot drošu uzvaru.

Tikmēr Francijas basketbolistes par Eiropas čempionēm kļuvušas 2001. un 2009. gadā, kamēr ar sudraba godalgām jāsamierinās jau trešo reizi pēc kārtas.

Pirms tam svētdien pirmo reizi pie Eiropas čempionāta bronzas medaļām tika Beļģijas izlase. Šī komanda ar 78:45 (24:15, 16:14, 21:7, 17:9) sagrāva Grieķiju.

Beļģijas sieviešu basketbola izlasei šī kontinenta meistarsacīkstēs ir pirmā medaļa, turklāt komanda iepriekš vēsturē vēl ne reizi nebija iekļuvusi labāko četriniekā. Līdzīgi ir arī Grieķijai, kam gan līdz pirmajam cēlmetālam vēl jāpaciešas.

Zīmīgi, ka iepriekšējiem četriem Eiropas čempionātiem Beļģija pat nespēja kvalificēties.

Savukārt Latvijas valstsvienība Eiropas čempionātu svētdien noslēdza ar sesto vietu, jo cīņā par piekto pozīciju ar 63:72 (12:18, 15:25, 19:12, 17:17) zaudēja Turcijai. Tiesa, šim mačam nebija liela sportiskā nozīme, jo jau sestdien Latvija pirmo reizi vēsturē bija ieguvusi tiesības spēlēt Pasaules kausa izcīņā.

Ceļazīmes uz Pasaules kausu, kas nākamgad notiks Spānijā, ieguva sešas spēcīgākās Eiropas čempionāta izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!