Foto: AP/Scanpix
Spānijas augstākās līgas (ACB) klubus pārstāvošie vietējie basketbolisti čempionāta iekšējo pārmaiņu dēļ draud boikotēt šīgada Pasaules kausa finālturnīru, kas notiks tieši Spānijā, vēsta laikraksts "El Mundo Deportivo".

Spāņu basketbolistus satrauc briestošās pārmaiņas ACB čempionātā, rīkotājiem vēloties samazināt obligāto vietējo spēlētāju skaitu komandu pieteikumos. Ar prasību samazināt obligāto vietējo spēlētāju skaitu klajā nākusi Eiropas Komisija (EK), paužot, ka tas liedz sevi turnīrā pieteikt ārvalstu basketbolistiem.

Pašreizējie ACB noteikumi nosaka, ka 11 spēlētāju pieteikumā mačam vismaz četriem ir jābūt vietējiem basketbolistiem, bet 12 basketbolistu sastāvā šādiem ir jābūt pieciem spēlētājiem.

Lai spēlētājs tiktu uzskatīts par vietējo, viņam laika posmā no 14 līdz 20 gadu vecumam vismaz trīs gadus jāspēlē kādā no Spānijas klubiem.

Lai arī rīkotāji piedāvā šo limitu samazināt līdz attiecīgi trim un četriem spēlētājiem, plaši izplatās ziņas, ka robeža tiks pazemināta līdz vairs tikai diviem basketbolistiem.

Šāds lēmums nevar tikt pieņemts bez vienošanās ar spēlētāju arodbiedrību, tāpēc spāņu basketbolisti atbildējuši ar draudiem pieteikt streiku, vajadzības gadījumā to attiecinot arī uz Pasaules kausa finālturnīru, kas Spānijā sāksies 30.augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!