Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē palika uz rezervistu soliņa, bet viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" savā laukumā ar rezultātu 112:110 (23:39, 24:15, 34:28, 31:28) pārspēja principiālo pretinieci Hjūstonas "Rockets".

Bertāns, kurš svētdien uz vienu maču tika nosūtīts uz NBA Attīstības līgu, bija šīs spēles pieteikumā, bet laukumā nedevās.

Bertāns pēdējās pāris nedēļās Sanantonio "Spurs" komandas sastāvā izpelnījies ļoti simbolisku spēles laiku, turklāt pēdējos divos mačos viņš palicis rezervē.

Pirmdienas spēlē "Spurs" rindās rezultatīvākais bija Kavai Lenards, kura kontā 39 punkti, sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. Tikmēr 19 punktus iemeta Tonijs Pārkers, bet 15 punkti Lamarkusam Oldridžam.

Tikmēr pretiniekiem 39 punktus iemeta Džeimss Hārdens, kuram arī 12 rezultatīvas piespēles. 13 punktus sameta Trevors Ariza, pa 12 punktiem Klintam Kapelam un Ērikam Gordonam, bet 11 punkti un desmit atlēkušās bumbas Patrikam Beverlijam.

"Spurs" pirmo ceturksni zaudēja ar 16 punktiem, bet trešās ceturtdaļas vidū panāca pretiniekus. Pēc sīvas spēkošanās par vadību "Rockets" ceturtajā ceturtdaļā divas reizes ieguva 6-7 punktu handikapu, taču abas reizes tas tika atspēlēts. Spēles izšķirošajos notikumos 25 sekundes pirms pamatlaika beigām Lenards ar tālmetienu izvirzīja vadībā "Spurs" (110:108), komandai vadību nosargājot līdz finālsvilpei un svinot uzvaru.

"Spurs" ar 49 uzvarām 62 spēlēs ieņem otro vietu Rietumu konferencē un visā līgā, par trīs uzvaru tiesu atpaliekot no Goldensteitas "Warriors". Tikmēr "Rockets" ar 44 panākumiem 64 mačos ir trešā.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien guva 14 punktus, bet Ņujorkas "Knicks", spēlējot bez sava rezultatīvākā vīra Karmelo Entonija, viesos ar 113:105 (20:28, 31:26, 34:38, 28:13) uzvarēja Orlando "Magic" vienību, teicamu sniegumu parādot Ņujorkas kluba rezervistiem.

Pirmo reizi savā NBA karjerā Porziņģis tika pie uzvaras, kad laukumā nav Entonija, kurš šo spēli izlaida sāpoša ceļgala dēļ. Tas gan netraucēja "Knicks" komandai pārtraukt divu zaudējumu sēriju.

Ar 26 panākumiem 64 spēlēs "Knicks" komanda joprojām ir Austrumu konferences 12.pozīcijā, kamēr "Magic" ar 23 uzvarām 64 spēlēs ir divas vietas zemāk. No astotajā pozīcijā esošās Detroitas "Pistons" vienības "Knicks" atpaliek par piecām uzvarām.

Nākamās spēles latviešu pārstāvētās komandas aizvadīs trešdien. "Spurs" savā laukumā uzņems Sakramento "Kings", bet "Knicks" viesosies pie Milvoki "Bucks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!