Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanatonio "Spurs" ilggadējais līderis Manu Džinobili nākamo nedēļu laikā izlems, vai viņš turpinās savu profesionāļa karjeru.

Jau vēstīts, ka "Spurs" basketbolistiem pirmdien noslēdzās sezona, jo komanda piedzīvoja zaudējumu Goldensteitas "Warriors" NBA izslēgšanas spēļu Rietumu konferences finālsērijā. "Spurs" komandas līdzjutēji šajā mačā Džinobili pavadīja ar ovācijām, zinot to, ka tā varētu būt viņa pēdējā spēle karjerā.

"Es jūtos tā, ka varētu turpināt spēlēt. Viss ir atkarīgs no tā kā es jutīšos. Man radās sajūta, ka līdzjutēji vēlas, lai es beidzu karjeru," smaidot teica Džinobili. "Es šo lēmumu apdomāšu trīs vai četras nedēļas, parunāšu ar sievu. Lai vai kādu lēmumu es pieņemšu, esmu priecīgs par savu karjeru."

"Man priekšā divas lieliskas iespējas – turpināt spēlēt šajā līgā, izbaudīt katru dienu un spēlēt spēli, ko joprojām mīlu, vai pavadīt laiku kopā ar ģimeni. Lai vai ko es izlemtu, tas būs lieliski," skaidroja basketbolists.

Džinobili savā karjerā visbiežāk spēle iesaistījās no rezervistu soliņa, bet šajā mačā viņš bija pamatsastāva spēlētājs. "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs šādi viņam izrādīja cieņu par ieguldījumu komandas sasniegumos.

"Manu ir pieaudzis vīrietis, viņš pats izdomās, kas būs labāk pašam un viņa ģimenei. Šodien viņš pamatsastāvā laukumā devās, jo vēlējos viņam izrādīt cieņu. Mēs nezinājām, vai šī būs viņa pēdējā karjeras spēle, tāpēc nevēlējos palaist garām iespēju izrādīt viņam pienācīgu cieņu. Visu šo gadu laikā viņš bija ļoti nesavtīgs. Viņš ir Slavas zāles līmeņa spēlētājs, kurš pēdējos desmit gadus spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, jo tas palīdzēja komandai," teica Popovičs.

Džinobili savā karjerā aizvadījis 992 NBA regulārā čempionāta spēles, kurās vidēji viņš izcēlās ar 13,6 punktiem, 3,9 rezultatīvām piespēlēm un 3,6 atlēkušajām bumbām. Savukārt izslēgšanas spēlēs viņš aizvadījis 213 spēles, kurās viņš iekrāja 14,1 punktu, izdarīja 3,8 atlēkušās bumbas un izcīnīja 4,0 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!