Foto: DELFI

Par Latvijas basketbola izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītās Krievijas komandas "Ņižņij Novgorod" trenera asistentu oficiāli kļuvis Artūrs Štālbergs, vēsta klubs.

Jau vēstīts, jūnija beigās Štālbergs vienojās ar Latvijas čempionāta klubu "Saldus" par līgumu pēc sistēmas 1+1 gads, bet pēcāk viņam tika piedāvāts kļūt par Bagatska palīgu "Ņižņij Novgorod", kas jaunajā sezonā debitēs ULEB Eirolīgā.

Šo izdevību Latvijas speciālists nav laidis garām un pievienojies krievu klubam.

Savukārt par otru komandas trenera asistentu kļuvis 37 gadus vecais krievu speciālists Aleksejs Lobanovs.

Tikmēr par fiziskās sagatavotības treneri apstiprināts latvietis Oskars Ernšteins, kurš iepriekšējās divas sezonas Ukrainā kopā ar Bagatski strādāja čempionvienībā Kijevas "Budiveļņik".

"Artūrs ir gados jauns treneris, kurš jau ir ticis pie sasniegumiem. Viņš allaž vēlas mācīties ko jaunu, kas man šķiet simpātiski. Darbs ar ULEB Eirolīgas komandu viņam ir milzu solis uz priekšu," citēts Bagatskis. "Vēlējos, lai fiziskās sagatavotības treneris mums būtu cilvēks ar basketbolista vēsturi. Tāds ir Oskars, kurš sešus gadus mācījās koledžā Ziemeļamerikā un labi pārzina turienes spēlētāju sagatavošanas sistēmu. Viņš ir kļuvis par manu uzticamo partneri."

Jau vēstīts, Bagatskis par "Ņižņij Novgorod" komandas vadīšanu vienojās jūnija pēdējās dienās, noslēdzot līgumu uz vienu gadu. Šī vienība aizvadītajā sezonā iekļuva VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) finālā, kur ar 0-3 tika atzīts Krievijas granda Maskavas CSKA pārākums. Šis panākums vienībai nākamajā sezonā ļaus debitēt ULEB Eirolīgā.

Tikmēr Štālbergs aizvadīto sezonu iesāka Ukrainas augstākās līgas komandā "Mykolaiv", būdams galvenā trenera Agra Galvanovska palīgs, taču valstī valdošās nestabilās situācijas dēļ martā nolēma šo klubu pamest. Pēc tam Štālbergs pievienojās Latvijas komandas "Valmiera" treneru kolektīvam.

Pērn Štālbergs līdz nebijušiem augstumiem aizveda Latvijas U-20 vīriešu izlasi, kas izcīnīja sudraba godalgas Eiropas čempionātā, bet viņš tika nosaukts par gada labāko Latvijas basketbola treneri. Vēlāk vasarā Štālbergs bija Bagatska palīgs Latvijas pieaugušo izlasē.

Kā ziņots, "Ņižņij Novgorod" komanda nākamās sezonas ULEB Eirolīgas turnīrā cīnīsies vienā apakšgrupā ar Lietuvas čempioniem Kauņas "Žalgiris", kurus pārstāv latvietis Kaspars Vecvagars, kā arī Spānijas vienību Madrides "Real". Eirolīgas debitante "Ņižņij Novgorod" ielozēta A apakšgrupā, kur bez "Žalgiris" un "Real" cīnīsies arī Turcijas klubs Stambulas "Anadolu Efes" un Itālijas komanda Sasāri "Dinamo".

Tikmēr VTB līgā komanda ielozēta A apakšgrupā kopā ar citām šīs valsts komandām - Maskavas CSKA, Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", Volgogradas "Krasnij oktjabr", Krasnojarskas "Jeņisej" un Sanktpēterburgas "Zeņit" (iepriekš - Ļubercu "Triumf").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!