Foto: DELFI

Latvijas speciālists Artūrs Štālbergs pametis Ukrainas augstākās basketbola līgas komandu "Mykolaiv", kurā spēlē Žanis Peiners un Mareks Jurevičus, bet galvenais treneris ir Agris Galvanovskis, un pievienojies basketbola klubam "Valmiera", informē kluba preses dienests.

Kopš 2012.gada vasaras Štālbergs šajā komandā bija Galvanovska palīgs.

"Ņemot vērā nestabilo situāciju Ukrainā un pirmajā vietā izvirzot savas ģimenes drošību, pieņēmu lēmumu doties prom no valsts, abpusēji vienojoties ar Mikolajevas klubu," stāsta treneris. "Manā ģimenē aug divi mazi bērni un uzskatu, ka šādos apstākļos mums palikt Ukrainā nebūtu bijis prātīgi. Nāca piedāvājums no basketbola kluba "Valmiera"" un par tā pieņemšanu ilgi nevajadzēja domāt - tas ir solīds klubs ar labi sakārtotu basketbola infrastruktūru."

Pirms pārcelšanās uz Ukrainu Galvanovskis ar Štālbergu kopā strādāja arī Latvijas komandā "Liepājas Lauvas".

Pērn Štālbergs līdz nebijušiem augstumiem aizveda Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlasi, kas izcīnīja sudraba godalgas Eiropas čempionātā, bet viņš tika nosaukts par gada labāko Latvijas basketbola treneri. Vēlāk vasarā Štālbergs bija arī Ainara Bagatska palīgs Latvijas pieaugušo basketbola izlasē.

Basketbolista karjeru Štālbergs noslēdza 2010.gadā. Latvijas izlasē viņš 15 aizvadītajos mačos pavisam guva 44 punktus. Štālbergs piedalījās trīs mačos 2009.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, gūstot divus punktus.

Kā ziņots, Ukrainas čempionāta izspēli pēdējā laikā jūtami ietekmējusi valsts nestabilā politiskā situācija, bet valsts augstākās līgas klubus šajā laikā pametuši basketbolisti Ivars Timermanis un Andrejs Šeļakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!