Latvijas vīriešu basketbola izlasei 2011.gada Eiropas čempionāta atlases turnīrā vairs nepalīdzēs Artūrs Štālbergs, kurš vēl nav pilnībā atguvies no ceļgala savainojuma. Tādējādi valstsvienības kandidātu sarakstā paliek 13 basketbolisti.

Kā informē Latvijas Basketbola savienība, 25 gadus vecais uzbrucējs ceļgala savainojuma dēļ izlaida vairākas pārbaudes spēles un nepiedalījās pirmajos trijos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačos. Atveseļošanās process ritot lēnāk nekā prognozēts, un tuvākajās nedēļās Štālbergu laukumā neredzēsim.

Valstsvienībā liepājnieks debitēja pērn, un līdz šim aizvadītājos 15 mačos guvis 44 punktus. Štālbergs piedalījās 2009.gada Eiropas čempionāta finālturnīras trijās spēlēs, kurās guva divus punktus.

Tāpat valstsvienības treneru korpusā izbraukuma spēlēs nebūs Roberta Štelmahera, kurš atgriezies savā klubā Viļņas "Lietuvos Rytas".

Jau iepriekšējai spēlei pret Izraēlu Štelmahers sekojis līdzi neklātienē. "Ar "Lietuvos rytas" bija noruna, ka Latvijas izlasei varu palīdzēt līdz 8.augustam. Viļņas komandai sākas treniņi, ir lieli mērķi un jauns treneru sastāvs. Kluba vadība vēlas, lai darbs jau no pirmās dienas rit ar pilnu atdevi. Uz maniem pienākumiem Latvijā viņi raudzījās bez īpaša entuziasma, tomēr beigās piekrita argumentam, ka tā man būs laba pieredze. Taču ignorēt darba devēju vajadzības es nevaru," situāciju komentēja pats Štelmahers.

Jaunie lietuviešu basketbolisti individuālos treniņus sākuši jau pagājušajā nedēļā. Pamazām brauc klāt ārzemnieki, tuvākajās dienās ieradīsies "Lietuvos rytas" jaunais galvenais treneris Dražens Anzulovičs un no nākamās pirmdienas darbs iešot vaļā ar pilniem apgriezieniem. "Runāšu ar prezidentu, un ceru, ka varēšu atbraukt valstsvienībai palīgā uz Rīgas spēlēm. Izraēlā brīžiem komanda spēlēja labi, taču pārāk viegli dažās minūtēs atdeva iepriekš iekrāto. Jārūdās."

Tagad Latvijas komandas ierindā palikuši trīspadsmit basketbolisti: Jānis Strēlnieks, Rinalds Sirsniņš, Edgars Jeromanovs, Ingus Bankevics, Mareks Jurevičus, Dairis Bertāns, Rihards Kuksiks, Ernests Kalve, Kaspars Bērziņš, Rolands Freimanis, Ronalds Zaķis, Raitis Grafs un Andrejs Šeļakovs.

Nākamo spēli mūsējie aizvadīs sestdien plkst.20.30 Rīgā ar Somijas komandu. Pagaidām Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra A grupā pa 2 uzvarām 2 spēlēs ir Melnkalnes un Izraēlas komandām, pa 1 uzvarai 3 mačos ir Latvijai un Itālijai, bet Somijas vienība zaudējusi abās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!