Foto: F64
Latviešu basketboliste Anete Šteinberga trešdien guva 27 punktus FIBA Eiropas kausa izcīņas turnīra pirmā posma pirmajā mačā, palīdzot Aināra Zvirgzdiņa vadītajai Beļģijas čempionvienībai "Royal Castors Braine" izbraukumā ar 85:58 (28:14, 23:14, 10:17, 24:13) uzvarēt Ardēni "Flammes Carolo" basketbolistes no Francijas.

Šteinberga laukumā pavadīja 34 minūtes, kas bija lielākais spēles laiks komandā. Viņa raidīja grozā septiņus no astoņiem divpunktu metieniem, trīs no četriem tālmetieniem un visus četrus soda metienus, kas latvieti padarīja par pārliecinoši rezultatīvāko mača spēlētāju.

Tāpat Šteinberga iekrāja sešas atlēkušās bumbas, vienu rezultatīvu piespēli, divas kļūdas, divas piezīmes un trīs izprovocētus noteikumu pārkāpumus. Viņas +/- koeficients (+25) bija otrais labākais komandā.

"Royal Castors Braine" komandai šis bija debijas mačs šāda līmeņa turnīrā.

Citā E apakšgrupas pirmās kārtas mačā Kaškaišas "Lombos" komanda no Portugāles savā laukumā ar 81:76 uzvarēja Ungārijas klubu Miškolcas "Aluinvent".

Tāpat trešdien zaudējumu piedzīvoja Guntas Baško-Melnbārdes pārstāvētā "Basket Landes" komanda no Francijas, kas ar 65:73 (14:22, 27:20, 8:18, 16:13) savā laukumā piekāpās Beļģijas klubam Namīras "Belfius Capitale".

Laukumā pavadīto 28 minūšu laikā latviete guva piecus punktus, raidot grozā vienu no pieciem divpunktu metieniem un vienu no četriem tālmetieniem.

Baško-Melnbārdes kontā arī trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, četras kļūdas, trīs pārtvertas bumbas, piecas piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Ceturtdien citā H apakšgrupas pirmās kārtas mačā Aijas Putniņas pārstāvētā Pēčas "Pinkk 424" komanda no Ungārijas uzņems citu šīs valsts klubu Šopronas "UNIQA Euroleasing".

Kopumā turnīrā piedalās 31 komanda, kas pēc reģionālā principa sadalītas divās konferencēs. Pēc divu apļu turnīra izslēgšanas mačiem kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas. Turpinājumā katrā izslēgšanas turnīra kārtā risināsies cīņa divu spēļu summā.

Iepriekšējās divās sezonās šajā turnīrā triumfējusi Krievijas komanda Maskavas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!