Foto: F64
Pagājušā gada Latvijas labākā basketboliste Anete Šteinberga trešdien kļuva par divkārtēju Čehijas čempioni, kopā ar Prāgas ZVVZ USK komandu atkārtojot pērn gūto panākumu.

Prāgas vienība trešdienas savā laukumā Čehijas dāmu čempionāta finālsērijas trešajā spēlē ar 88:42 (22:11, 22:12, 28:11, 16:8) sagrāva Hradeckrāloves "Sokol ZVUS" spēlētājas, sērijā svinot panākumu ar 3-0.

Šteinberga trešdien spēlēja 14 minūtes un 48 sekundes, gūstot četrus punktus. Viņa trāpīja divus no pieciem divpunktu metieniem, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un izdarīja četras rezultatīvas piespēles, pārtverot divas bumbas un pieļaujot vienu kļūdu.

Uzvarētājām 23 punktus guva Katerina Elhotova.

Viena no Eiropas spēcīgākajām komandām ZVVZ USK nacionālo čempionātu noslēdza bez zaudējumiem, jo tā guva 22 uzvaras regulārajā sezonā un izslēgšanas sacensībās pievienoja vēl deviņus panākumus.

Aprīļa vidū ZVVZ USK komanda piedalījās FIBA Eirolīgas finālturnīrā, tomēr otro gadu pēc kārtas tajā palika bez uzvarām, samierinoties ar ceturto pozīciju. Šosezon Šteinberga bija vienīgā Latvijas basketboliste, kas spēlēja FIBA Eirolīgā.

Prāgas vienībai Šteinberga pievienojās iepriekšējās sezonas otrajā pusē, palīdzot ZVVZ USK kļūt par 2016.gada Čehijas čempioni, bet pirms tam viņa spēlēja Krievijas komandā Vologdas "Čevakata".

Šteinberga pērn oktobrī kopā ar Kristapu Porziņģi tika nosaukti par Latvijas 2016.gada labākajiem basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!