Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Aigars Nerips puslaika pārtraukumā atgādinājis, ka nav vērts steigties, kas arī palīdzēja uzlabot sniegumu, pēc izstāšanās no Eiropas čempionāta atzina Latvijas valstsvienības spēlētāja Anete Šteinberga.

Kā ziņots, apakšgrupu sacensību izšķirošajā mačā Latvija ar 56:62 piekāpās Serbijai, noslēdzot turnīru jau pēc trim mačiem.

"Spēles sākumā bija satraukums, ka spēle obligāti jāuzvar. It kā gāja labi, tomēr gribējās kaut ko ātrāk izspēlēt, sasteidzām spēli un tas ietekmēja cīņas gaitu pirmajā puslaikā," pēc mača izteicās Šteinberga.

"Pārtraukumā treneris atgādināja, uz ko jākoncentrējas, un teica, ka nav vērts steigties, bet jākontrolē savas pozīcijas laukumā. Teica, ka jābūt pacietīgiem."

Kopumā visās trijās čempionāta spēlēs Latvija vissekmīgāk aizvadīja trešās ceturtdaļas, tomēr visa turnīra gaitā vadībā atradās vien īsu brīdi.

"Arī pati spēles sākumā sasteidzu uzbrukumus, bet pēc tam nomierinājos un savācos," atzina Šteinberga. "Šis man pirmais turnīrs pēc ASV. Sākumā bija grūtības iejusties, tomēr šīs bija labas ugunskristības, kaut, protams, vēlos, lai rezultāts būtu labāks."

"Pirmajā puslaikā viņas agresīvāk cīnījās par bumbām, bet otrajā jau mēs bijām labākas, agresīvākas," stāstīja cita izlases spēlētāja Dita Liepkalne. "Pārtraukumā pārrunājam savā starpā kļūdas un lietas tika labotas."

"Pirms mača it kā bijām uzvilkušās un visu izrunājušas. Tomēr spēles sākumā mandrāža bija vislielākā, kas pakāpeniski saruka," atzina Liepkalne. "Visas meitenes cīnījās, bet diemžēl nesanāca uzvarēt."
Tikmēr Serbijas izlases spēlētāja Miliča Daboviča atzina, ka viņas komandai spēlē nebija ko zaudēt.

"Spēle bija smaga, jo Latvija ir spēcīga komanda. Zinājām, ka mums nav ko zaudēt, varam tikai iegūt, tāpēc atdevām visus spēkus un beidzot uzvarējām," teica viena no serbu līderēm. "Spēles beigās varbūt mums bija vairāk spēka."

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēja piekto reizi pēc kārtas, bet iepriekšējās četrās sacensībās Latvija bija aizkļuvusi līdz ceturtdaļfinālam.

Jau vēstīts, ka pirmās kārtas mačos sestdien Serbija līdzīgā cīņā ar 68:76 piekāpās Lielbritānijai, bet Latvijas vienība ar 39:62 pārliecinoši zaudēja Francijai. Savukārt svētdien Latvija ar 56:69 atzina britu basketbolistu pārākumu, ievērojami piekāpjoties cīņā zem groziem, bet Serbija neizrādīja pretestību francūzietēm, kapitulējot ar 32:76.

Šis Serbijai ir trešais finālturnīrs pēc valsts neatkarības iegūšanas.

2007. un 2009.gadā tā ieņēma attiecīgi 11. un 13.vietu, bet 2011.gada sacensībām nespēja kvalificēties.

Šo finālturnīru Latvijas izlasei varēja saukt par pirmo pēc "zelta paaudzes", jo no kādreizējām izlases līderēm pašlaik sastāvā bija palikusi vien Liene Jansone, kura pēc turnīra apstiprināja, ka valstsvienībā vairs nespēlēs. Tāpat, visticamāk, karjeru izlasē neturpinās arī Kristīne Kārkliņa.

Kā ziņots, no 12 sastāvā iekļautajām spēlētājām sešām šis bija pirmais Eiropas čempionāts. Tāpat Latvijas izlase bija augumā mazākā vienība starp visām 16 dalībkomandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!