Foto: AFP/Scanpix

Pagājušā gada Latvijas labākās basketbolistes Anetes Šteinbergas pārstāvētā Čehijas čempione Prāgas ZVVZ USK trešdien sasniedza Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) sieviešu Eirolīgas finālčetrinieku.

Turnīra ceturtdaļfināla izšķirošajā - trešajā - mačā Prāgas klubs viesos ar 70:57 (13:24, 21:13, 14:8, 22:12) pārspēja Krievijas komandu Orenburgas "Nadežda", sērijā līdz diviem panākumiem uzvarot ar 2-1.

Šteinberga šajā mačā nospēlēja deviņas minūtes un vienu sekundi, kuru laikā guva divus punktus. Latvijas basketboliste realizēja vienu no trim divpunktu metieniem, bet viņas vienīgais trīspunktnieks lidoja grozam secen.

Latvijas basketboliste šajā mačā atzīmējās arī ar trim atlēkušajām bumbām un divām piezīmēm, kas ļāva iegūt divus efektivitātes punktus.

ZVVZ USK sastāvā rezultatīvākā ar 21 punktu un desmit atlēkušajām bumbām bija Sendisa Duprī, bet 18 punktus pievienoja Sandra Petroviča.

Zīmīgi, ka vēl pirmās ceturtdaļas laikā Prāgas vienība pamanījās nonākt iedzinējos ar 13 punktu starpību (6:19), tomēr pēc neveiksmīga mača sākuma viesu basketbolistes atguvās un lielajā pārtraukumā devās ar trīs punktu deficītu (34:37). Savukārt otrajā puslaikā iniciatīva piederēja jau ZVVZ USK komandai, noslēgumā izcīnot gana drošu uzvaru.

Trešdien vakarā tiks noskaidrota vēl viena atlikusī finālčetrinieka dalībniece, jo Turcijas klubs Stambulas "Fenerbahce", ko trenē bijušais Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Georgs Dikeulaks, uzņems Spānijas čempioni Salamankas "Perfumerias Avenida".

Tikmēr jau iepriekš vietu četru labāko FIBA Eirolīgas komandu pulkā bija nodrošinājusi viena no turnīra galvenajām favorītēm Kurskas "Dinamo" no Krievijas, kuras treneru kolektīvā strādā Latvijas izlases galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. Šī vienība ceturtdaļfināla sērijā ar 2-0 pārspēja Francijas vienību Buržas "Tango".

Savukārt pagājušās sezonas čempione Jekaterinburgas UGMK no Krievijas ar 2-0 apspēlēja Itālijas klubu Skio "Famila".

Iepriekšējā sezonā Šteinberga kopā ar Prāgas klubu kļuva par Čehijas čempioni, kā arī izcīnīja ceturto vietu FIBA Eirolīgā, lai gan sezonas pirmo daļu latviete aizvadīja Krievijas komandā Vologdas "Čevakata".

Tikmēr Latvijas izlases galvenais treneris Zībarts pērn sezonas vidū, kad no amata tika atbrīvots Gundars Vētra, kļuva par Kurskas kluba galveno treneri, aizvedot komandu, kurā vēl spēlēja Anete Jēkabsone-Žogota, līdz Krievijas čempionāta bronzas medaļām. Šosezon Zībarts ir "Dinamo" galvenā trenera Luka Mondelo palīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!