Foto: F64
Latvijas čempionvienībai basketbolā "Ventspils" Eiropas kausa izcīņas līmenī vēl ir daudz kas jāmācās, tāpēc no tās labu sniegumu jau savos pirmajos šo sacensību mačos pamata gaidīt nav, uzskata komandas galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Kā ziņots, "Ventspils" Eiropas kausa izcīņas pirmā posma trešajā mačā savā laukumā trešdien, neskatoties uz izrāvienu pēdējā ceturtdaļā, ar rezultātu 72:81 (18:23, 16:24, 16:22, 22:12) zaudēja Karšijakas "Pinar" klubam no Turcijas. Latvijas klubs trijās turnīra spēlēs guvis vienu panākumu.

"Pretinieki spēlēja fizisku basketbolu, viņi ir augstas klases spēlētāji. Sākumā vēl tikām galā, tomēr "Pinar" daudz iemeta pāri aizsargu rokām, kas mūsu cīņu apgrūtināja vēl vairāk. Prieks, ka beigās saņēmāmies un parādījām raksturu," pēc mača pauda Štelmahers. "No Eiropas kausa debitantiem nevar uzreiz gaidīt labi spēli. Ir daudz jāmācās, jo neviens no bērnudārza uzreiz uz universitāti nepāriet. Mums ir spēlētāji ar lielu potenciālu, un katra kļūda viņiem ir kā solis uz priekšu."

"Mums ir 12 labi spēlētāji. Prieks, ka rezervisti ceturtajā ceturtdaļā pierādīja, ka var spēlēt līdz galam. Tie, kas negribēja, turpmāk nespēlēs," daudznozīmīgs bija treneris. "Pretiniekiem bija spēcīga komanda. Mēģinājām liegt viņiem izpausties no groza apakšas. Centāmies nepilnības piesegt ar ārējās līnijas spēlētājiem un pamainīt ritmu, tomēr sāncenši savus metienus realizēja."

Tikmēr "Ventspils" basketbolists Artis Ate pēc mača izteicās, ka pirmajā puslaikā pretiniekiem ļauts iemest pārāk lielu skaitu brīvu metienu, bet otrajā puslaikā deficīta dzēšanai mazliet pietrūcis. "Viņiem ir meistarīgāka komanda par mūsējo. Tik augsta līmeņa turnīrā spēlēt nav viegli. Allaž ir jākoncentrējas par visiem 100% un jādara, cik vien var."

"Paveicām lielu darbu, uzvarot divās izbraukuma spēlēs. Īpaši aizsardzībā bijām lieliski, nedodot pretiniekiem vieglus punktus. Visu spēli atradāmies vadībā, tomēr "Ventspils" ir ļoti laba komanda. Kopumā esam apmierināti," pauda "Pinar" komandas galvenais treneris Ufuks Sarika. "Spēlētājiem pirms mača teicu, ka esam labā formā un varam uzvarēt, ja labi nospēlēsim aizsardzībā. Tagad grupas kopvērtējumā mums ir priekšrocības, taču šis ir basketbols - viss ir iespējams."

Citās šīs grupas spēlēs otrdien Krievijas klubs Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" savā laukumā ar 87:46 (18:14, 27:12, 17:7, 25:13) sagrāva Saloniku PAOK komandu no Grieķijas, bet Polijas vienība Zelona Guras "Stelmet" trešdien savā laukumā ar 76:90 (16:17, 18:30, 25:22, 17:21) zaudēja Podgoricas "Budučnost Voli" basketbolistiem no Melnkalnes.

Pašlaik F grupā "Lokomotiv-Kubaņ" ir līderi ar trim uzvarām trīs spēlēs, PAOK un "Pinar" seko ar diviem panākumiem, "Ventspils" un "Budučnost Voli" kontā ir viena uzvara, bet "Stelmet" cīnās bez uzvarām.

"Ventspils" komandai šajā turnīrā nav izvirzīts konkrēts uzdevums, jo Eiropas otrajā spēcīgākajā klubu turnīrā tā atgriezusies pēc sešu gadu pārtraukuma, iepriekšējās sezonās regulāri startējot Eiropas Izaicinājuma kausā.

Grupu turnīrā 36 komandas sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas līdz 17.decembrim izspēlēs divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

Sacensību otro posmu sasniegs četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienosies astoņas vienības, kas nepārvarēs ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru laika posmā no 2015.gada 6.janvāra līdz 3.martam.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību finālspēles gaidāmas 2015.gada 24. un 29.aprīlī. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./2016.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!