Foto: F64

Latvijas vicečempiones basketbolā "Ventspils" spēlētāji otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas mačā zaudēja pārliecību un sāka spēlēt savtīgi, kā rezultātā tika ciests zaudējums, pēc spēles atzina ventspilnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Jau ziņots, ka "Ventspils" devītās kārtas spēlē otrdien savā laukumā ar rezultātu 69:84 (17:11, 14:26, 16:17, 22:30) piekāpās Lietuvas klubam Klaipēdas "Neptūnas", kam zaudēja arī pirmā apļa savstarpējā mačā.

"Iesākām diezgan labi, bet pēc tam neiekrita daži metieni un dabūjām nesaprotamus sodus uzbrukumā. Spēle sāka izlīdzināties, zaudējām pārliecību un katrs sāka vilkt uz sevi. Viņi iemeta 22 ātro uzbrukumu punktus. Zinājām, ka viņu garie spēlētāji ātri skrien, labi saprot basketbolu un atdod laicīgi piespēles," stāstīja Štelmahers.

Ventspilnieki ar četrām uzvarām deviņās spēlēs ieņem piekto vietu B apakšgrupā, bet, izcīnot uzvaru ar vismaz septiņu punktu pārsvaru, būtu pakāpušies uz otro pozīciju.

"Šajā turnīrā mājās ir jāuzvar un kaut kas jāpaņem arī izbraukumā. Viesos kaut ko esam paņēmuši, bet zaudējumi savā laukumā visu atsver. Šeit nav vāju komandu un mēs neesam nekādi supermeņi," atzīmēja Štelmahers.

"Ventspils" novembra beigās noslēdza līgumu ar horvātu spēka uzbrucēju Tomislavu Gabriču, kuram pēc pāris nedēļām beigsies pārbaudes laiks.

"Viņš normāli iejuties, ļoti pozitīvs džeks, cik redzu treniņos. Katra spēle ir kā uz nažiem, tāpēc nesanāk viņu izmantot," secināja Štelmahers.

Tāpat "Ventspils" stūrmanis atklāja, ka komandai vēl kādu nedēļu būs jāiztiek bez uzbrucēja Māra Gulbja.

"Ventspils" rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Ingus Jakovičs, kurš atzina, ka mačs bijis drausmīgs.

"Sākām ļoti labi. Nezinu, kas notika otrajā ceturtdaļā, sākās panika, spēlējām savtīgi. Mums ir astoņas rezultatīvas piespēles, viņiem – 21. Viņi spēlēja vairāk kā komanda un realizēja grūtus metienus, kas iedeva pārliecību," skaidroja Jakovičs.

Kā vēsta Lietuvas mediji, "Neptūnas" piemeklējušas finansiālas problēmas un spēlētājiem kavējas algas. Līdz ar to vienību pirms nedaudz vairāk nekā nedēļas atstāja Arns Butkevičs un Mindaugs Girdžūns, kuri šosezon Čempionu līgā bija guvuši vidēji vairāk nekā desmit punktus. Viņi abi pievienojās citai Lietuvas vienībai Viļņas "Lietuvos rytas", bet "Neptūnas" rindas papildināja amerikāņu aizsargs Džerijs Džonsons, kurš otrdien guva piecus punktus.

"Esmu lepns par savu komandu. Neskatoties uz diviem zaudējumiem sastāvā, uzvarējām šo spēli. Pirmajā ceturtdaļā uzbrukumā pieļāvām sešas kļūdas. Pēc tam sākām veiksmīgām spēlēt un uzlabojām aizsardzību," teica "Neptūnas" galvenais treneris Kazis Maksvītis.

"Neptūnas" rindās ar 19 punktiem un septiņām bumbām zem groziem izcēlās "Ventspils" iepriekšējās sezonas lietuviešu leģionārs Edgars Žeļonis,

"Aizsardzībā izdarījām visu, ko treneris prasīja. Atdevām sevi visu un izcīnījām uzvaru. Bija neparasta sajūta, spēlējot pret iepriekš pārstāvēto komandu," atzīmēja Žeļonis.

Turnīrā 32 komandas sadalītas četrās apakšgrupās, apakšgrupu sacensībās izspēlējot 14 kārtas ilgu divu apļu turnīru. Apakšgrupu pirmo četru vietu ieguvējas iekļūs izslēgšanas turnīrā, bet piektās un sestās pozīcijas īpašnieces sezonu turpinās FIBA Eiropas kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!