Foto: F64

"Ventspils" komanda, lai arī nonākusi vienas uzvaras attālumā no "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempiontitula, eiforijā nelidinās, jo tai trešdien vēl priekšā spēle Rīgā, sacīja ventspilnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers.

LBL finālsērijas piektajā spēlē "Ventspils" savā laukumā ar 96:73 sagrāva pagājušās sezonas čempionus "VEF Rīga", sērijā līdz četrām uzvarām nonākot vadībā ar 3-2.

"Paldies skatītājiem, jo to šoreiz bija vairāk nekā parasti. Forša atmosfēra, un varbūt tieši tas pavilka spēlētājus un neļāva viņiem atslābināties. Eiforijā nelidināmies - laiks doties uz Rīgu un jāturpina spēlēt basketbols," preses konferencē pēc mača teica Štelmahers.

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts tagad kļuvis 3-2 par labu "Ventspilij". Sērijas sestais mačs notiks trešdien "Arēnā Rīga", turklāt jau šajā spēlē ventspilnieki var nodrošināt pirmo LBL čempiontitulu kopš 2014.gada.

"Bija vairākas spēles, ko labi iesākām, bet beigās "VEF Rīga" it kā pamodās un atspēlējās. Iespējams, nākamajā spēlē mums tādu uzbrukumu vairs neizdosies radīt, bet šoreiz tas veidojās no 28 rezultatīvām piespēlēm. Es katru dienu stāstu, ka tā ir jāspēlē, bet ne vienmēr tā sanāk," atzina Štelmahers.

Tikmēr "Ventspils" kapteinis Māris Gulbis arī pauda gandarījumu par izcīnīto uzvaru.

"Spēli iesākām labi, bijām arī ļoti koncentrējušies. Spēlējām kā komanda varbūt ne visas 40 minūtes, jo pēdējā ceturtdaļā nedaudz atslābām. Ja spēlējam kā komanda, mums viss aiziet un mūs ir grūti apturēt," uzskata Gulbis.

Pamatīgi vīlies par zaudējumu bija "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis, uzsverot, ka viņa vadītā vienība aizvadījusi ļoti sliktu spēli. "Komandas sniegums bija ļoti vājš."

Tikmēr rīdzinieku centrs Klāvs Čavars arī norādīja, ka vienība spēlējusi slikti. "Neko labu par šo maču nevaru pateikt. Skatīsimies, ko uzlabot, un cīnīsimies nākamajā spēlē."

Ja "VEF Rīga" trešdien gūs uzvaru, LBL finālsērijas izšķirošā - septītā - spēle notiks piektdien. Šī ir pirmā reize LBL vēsturē, kad sezona tiek noslēgta jūnijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!